USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мера Кривого Рогу могли довести до самогубства, в кабінеті замітали сліди, – ЗМІ

18 Серпня 2021 19:29
Міський голова Кривого Рогу Костянтин Павлов, якого в неділю знайшли застреленим у власному будинку, міг скоїти самогубство через схеми з документами на тендери, які нібито проводилися за його спиною.

Про це повідомляє Obozrevatel із посиланням на власні джерела в поліції. Як повідомляється, всі тендери в Кривому Розі нібито контролювали ексмер Юрій Вілкул з сином Олександром. Джерела видання розповідають, що Павлов хотів подати у відставку, але йому не давали цього зробити.

Після смерті чиновника правоохоронці збиралися провести обшуки в міськраді, але, за даними ЗМІ, їх туди не пустили без ухвали суду. Коли їм вдалося потрапити всередину, там зникли телефон, комп’ютер, цифрова техніка та інші носії інформації.

«На момент огляду кабінету було вилучено документацію, системний блок без монітора, два мобільних кнопкових телефони», – пише видання. І додає, що таким чином, ймовірно, «заміталися сліди», пов’язані як з тендерною документацією, так і з особистим спілкуванням Павлова з людьми Вілкула.

Як пише УНН з посиланням на допис криворізького блогерера, активіста Олексія Таймурзіна, перед смертю Костянтин Павлов листувався з віцепрем’єр-міністром України часів Януковича, ексголовою Дніпропетровської ОДА Олександром Вілкулом.

Так, активіст переконаний, що Костянтина Павлова «не вбили, а довели до критичного стану його соратники, тому він застрелився у власному будинку, з вечора відпустивши охорону і помічників».

«Саме Олександр Юрійович Вілкул, за моєю інформацією, був останнім, хто чув голос Костянтина Павлова, який застрелився. Адже саме з ним, його вірний слуга листувався, тримаючи в руках рушницю. З цього виходить, цілком логічно, що саме розмова з Вілкулом стала причиною самогубства мера Кривого Рогу», – написав Таймурзін.

За словами блогера, Вілкул-молодший на даний момент знаходиться в Майямі, «готуючись до нових баталій за мерське крісло». Він стверджує, що на даний момент Вілкул-молодший «виконує роль головного» ляльковода «в мерії і місті».

«Що могли не поділити два давніх товариша – поки залишається таємницею, але це ненадовго. Зрозумілим є одне, Олександр Вілкул мав настільки сильний вплив і повагу прям до страху у Павлова, що в будинку у останнього, на місці, де повинен висіти портрет президента, була фотографія ексгубернатора і ексвіце-президента часів Януковича», – йдеться в пості активіста.

Таймурзін також стверджує, що Юрій Вілкул і його соратник Андрій Гальченко першими почали «розганяти» версію, що Павлов йшов відкривати комусь двері, а слідом пролунав постріл.

«Але і Ви, і я вже бачили записи з камер відеоспостереження, на яких чітко видно, що Костянтин Юрійович був удома один, а на території маєтку, окрім кішок – ні душі», – зазначає активіст.

Крім іншого, Таймурзін знаходить дивним, що, з його слів, дружина Костянтина Павлова відмовилася від дачі показань поліцейським, посилаючись на статтю 63 Конституції України.

Як ми писали, 15 серпня стало відомо, що у власному будинку в селі Вільне знайшли застреленим мера Кривого Рогу Костянтина Павлова. Труп чоловіка в крові знайшов його знайомий. Поруч з ним лежала зброя.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті Павлова.

Водночас, ексзаступник генпрокурора Олексій Баганець висловив думку про те, що до приїзду поліції місце злочину могли прибрати.

Пізніше з’явилося відео з камер спостереження, на якому видно, як загиблий мер ходить по будинку з рушницею, приставляючи собі її до серця, приміряючись, відставляючи і знову приміряючи.

Ексмер Кривого Рогу Юрій Вілкул не вірить у версію самогубства свого наступника Костянтина Павлова. «Він був моїм близьким другом. Знаючи, які у нього були стосунки з дружиною, з сином – він не міг цього зробити. Я в це не вірю», – заявив Вілкул.

На тілі загиблого Костянтина Павлова були ознаки насильства, які нагадують сліди від побиття.

Костянтин Павлов переміг на виборах мера Кривого Рогу в грудні 2020 року. Він був кандидатом від ОПЗЖ. У другому турі він переміг кандидата від партії президента «Слуга народу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 18 Серпня 2021 19:49
Пора вже зробити офіційно професію блогер,диплом видати,або заборонити оце блохерство.
Андрей Показати IP 19 Серпня 2021 00:07
Какое бл*ть самоубийство? Чтоб ты так застрелился в дверном проёме...
вован Показати IP 19 Серпня 2021 07:20
Жить нужно по человечески. Вы что думаете всё с собой заберёте. Один костюм оденут.
Владимир Показати IP 19 Серпня 2021 07:55
Бандитский хохлостан..
Руслан Показати IP 19 Серпня 2021 08:33
ТЕНДЕРИ ДАВНО В PROZORO! У вільному доступі!
Народна прокуратура Показати IP 19 Серпня 2021 10:56
"...міг скоїти самогубство через схеми з документами на тендери, які нібито проводилися за його спиною". Будь-яке самогубство має свої причини, і дане - не виключення. Але якщо це пов'язано з тендерами, "проведеними за його спиною", тобто у яких він не приймав участі, то який зміст позбавляти себе життя? Значить, або причетний до схем розкрадань, або причина суїциду інша
123 до Народна прокуратура Показати IP 19 Серпня 2021 21:42
Якби причиною були тендери, то ми б мали повальні самогубства мерів. Ніхто з можновлалців давно не переймається тим, що робить протизаконного, вони всі дуже добре знають, як такі питання вирішуються.що насправді сталося ми ніколи не дізнаємось. Проте, у таких випадках кажуть, шукай того кому це вигідно. Думайте.
Двічі в голову Показати IP 19 Серпня 2021 12:14
Версія для кастрюль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus