USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Мера Романюка допитають

20 Жовтня 2015 14:15
Триває досудове розслідування у справі за статтею 340 КК України щодо дій Луцького міського голови Миколи Романюка про заборону Батьківщині і Свободі пікетувати приїзд Януковича в травні 2012 року. Про це інформує депутат міської ради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, у серпні цього року суд зобов'язав прокурора порушити справу проти мера міста.

"Сьогодні, 20 жовтня, був на допиті у кримінальній справі за статтею 340 КК України щодо дій Луцького міського голови Романюка М.Я. про заборону Батьківщині і Свободі пікетувати приїзд Януковича В.Ф. в травні 2012 року. Справа розслідується слідчим СВ Луцького МВ УМВС Шишоліком Д.В. Також очікується, що сьогодні на допит прийде сам Микола Романюк, якщо звісно слідчі не поїдуть допитувати його в міськраді", - повідомляє Осіпов.

Окрім того, він наголошує: "Усіх, хто вважає, що ця справа була зроблена під місцеві вибори, повідомляю, що цією справою я займаюсь з травня 2012 року:

- представляв в суді інтереси ВО Батьківщина

- готував апеляційну скаргу

- готував касаційну скаргу

- готував звернення до Вищого адмінсуду про пришвидчення розгляду справи.

- після того, як в квітні 2014 року Вищий адмінсуд повідомив, що в прийнятті касації (відкритті касаційного провадження) було відмовлено ще у 2012 році, мною було підготовлено та подано заяву до правоохоронних органів

- також подано заяви до народних депутатів, антикорупційних органів, лідерів політичних партій

- декілька разів подавались скарги та заяви до правоохоронних органів Волинської області

- нарешті в жовтні 2015 року Луцький міськрайонний суд зобов’язав внести відомості до реєстру розслідувань кримінальних правопорушень

- з 08.10.2015 року розпочалось офіційне досудове розслідування у кримінальній справі щодо дій вчинених Романюком 16-17 травня 2015 року".

"Правоохоронна система працює повільно. І не завжди вистачає витримки. Поготів коли звинувачення стосуються можновладців (наприклад, провладного мера), тоді правоохоронні механізми доводиться штовхати та підганяти стусанами. Часто натикаєшся просто на монолітну стіну. Зрозуміло, що результати цієї справи будуть вже далеко після виборів. Справа не має відношення до виборів, вона має відношення до відповідальності за незаконні дії. Не маю сумніву, що мені ще не раз доведеться оскаржувати різні дї праоохоронців. Маю великі сумніви, що розслідування спраи завершиться швидко та справедливо", - додає Андрій Осіпов.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Янукович Витя Показати IP 20 Жовтня 2015 14:26
Жду тебя Коля в Ростове!
Земляк Показати IP 20 Жовтня 2015 16:10
Было бы хорошо чтоб его допросил Ляшко как следует
Анонім до Земляк Показати IP 20 Жовтня 2015 18:14
Бессрочная демонстрация с требованием снизить тарифы на жилищно-коммунальные услуги началась во вторник возле здания правительства Украины, сообщает РИА "Новости"."Мы начинаем коммунальный Майдан", — объявил лидер "Радикальной партии" Олег Ляшко. По его данным, из регионов страны на митинг едут порядка 1,5-2 тысяч человек, в связи с чем он попросил сотрудников полиции обеспечить порядок, чтобы избежать провокаций.В настоящее время в центре Киева собрались несколько десятков протестующих под флагами "Радикальной партии". Участники акции устанавливают палатки, заявляя, что планируют ночевать возле здания кабинета министров.По словам одного из митингующих, ранее народные депутаты от "Радикальной партии" инициировали внеочередное заседание Верховной Рады с требованием снизить тарифы ЖКХ, однако это требование было проигнорировано. После этого было решено организовать бессрочную акцию протеста. Протестующие, в том числе, требуют, чтобы на нужды ЖКХ шел газ только украинской добычи, что поможет снизить тарифы в два или три раза.Увеличение цен на коммунальные услуги — одно из условий Международного валютного фонда для кредитования Украины. С 1 апреля для жителей страны вступили в силу новые тарифы на свет, газ, тепло и горячую воду. В среднем цена на газ для населения повысилась на 285%. Также с 1 мая из-за роста стоимости электроэнергии выросли тарифы на воду — от 4 до 100%. В связи с этим Киев разработал механизм выплаты субсидий на оплату ЖКХ. В последний раз тарифы на электроэнергию были повышены 1 сентября. Очередное повышение ожидается в марте 2016 года. Как лично ты считаешь, он своего добьется, т.е. будут снижены тарифы? Или тебя в нем привлекают именно садистские наклонности?
Петя до земы Показати IP 20 Жовтня 2015 16:11
А лучше Мосийчук
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2015 16:44
Той Осіпов хай почне з себе.Його давно потрібно допросити
Андрій Показати IP 20 Жовтня 2015 17:48
Я не розумію,чому звернення до суду є злочином?Чому депутат Осіпов займається молоком сільських жителів?Чому Осіпов не в АТО?
Анонім до Андрій Показати IP 20 Жовтня 2015 19:33
АТО буває різним. Можна сидіти в Ккиєві і вважатися АТОшником, а можна поїхати в який небудь добровольчий підрозділ і на власній шкурі впізнати те, що слідує за порушенням Мінских угод.
Комісар до Андрій Показати IP 20 Жовтня 2015 19:45
Всіх в АТО. Всех хто проти влади. Всіх хто проти Романюка. Всіх в АТО. Навіть синів Романюка...
Антон Показати IP 20 Жовтня 2015 17:51
Являю що буде із Романюком як він перестане бути міським головою. Ось тепер понятно чому він так тримається за крісло мера. Ще на старості років кримінал матиме
Анонім до Антон Показати IP 20 Жовтня 2015 20:33
А чого? Вже давно з місцевих депутатів знята недоторканність. А на мерів вона і ніколи не діяла.
вчителька Показати IP 20 Жовтня 2015 22:12
хай разом розкаже де обіцяна Яценюком Підвищена заробітна плата! в районі платять в області платят ,тільки в Луцьку Романюк гроші пропив.
Юрист Показати IP 21 Жовтня 2015 09:59
Романюк-алкаш!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus