USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Мешканці луцьких багатоповерхівок сплачують земельний податок

5 Травня 2015 16:42
Фахівці сектору комунікацій Луцької ОДПІ повідомляють, що відповідно до пункту 287.8 статті 287 Податкового кодексу України власник нежилого приміщення (його частини) у багатоквартирному жилому будинку сплачує до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами), з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Згідно із пунктом 286.6 статті 286 Податкового кодексу України за земельну ділянку, на якій розташована будівля, що перебуває у користуванні кількох юридичних або фізичних осіб, податок нараховується кожному з них пропорційно тій частині площі будівлі, що знаходиться в їх користуванні, з урахуванням прибудинкової території.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Таким чином, фізична особа – власник нежилого приміщення (його частини) у багатоквартирному жилому будинку є платником земельного податку з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 5 Травня 2015 17:49
Земля під будинками та прибуткова територія є власністю міста, то ж мерія повинна платити податок , а не власники квартир.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 5 Травня 2015 18:38
ТИ сам зрозумів , що написав? Будинки стоять на цій землі і власники по закону зобовязані плати податок на землю! ТАК ЩО , НЕ ПРИДУМУЙ СВОЇ " ЗАКОНИ " ТА НЕ ВВОДЬ В ОМАНУ ІНШИХ ! МЕРІЯ на сесії своїми рішеннями виділяє землю, якої до речі у Луцьку практично обмаль, але ж для дерибану ще є.
дідо до Корінний лучанин Показати IP 5 Травня 2015 18:50
Власність, це є акт на землю. Нема акту- нема власності. Наші квартири знаходяться на чужій землі, і будь хто зможе купити землю та заставити забрати квартири з чужої землі через суд.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 5 Травня 2015 19:01
БУДЬ ХТО НЕ МОЖЕ!!! НА ЯКІЙ ЦЕ ЧУЖІЙ ? Що за свавільне твердження! Власнику окремої квартири багатоповерхівки АКТ не потрібен. Я живу в приватному - своєму будинку і мені дійсно АКТ дали , тепер кажуть що він цей АКТ ні до чого. За землю я податок плачу!
Степан Бандера Показати IP 5 Травня 2015 21:21
Ото відкриття зробили після десятків років оплати за землю нарешті будемо знати, що ми платимо за землю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus