USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Мешканці села Воротнів хочуть облаштувати дитсадок

15 Березня 2018 07:00
У селі Воротнів Луцького району немає дитячого садка. Місцеві жителі звернулися до радника голови обласної ради, керівника фракції УКРОП в облраді Вячеслава Рубльова, аби він допоміг в облаштуванні дошкільного закладу у селі, бо працюючі батьки не мають де подіти діток, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

«Побудова нового приміщення для дитсадка вимагає значних коштів, – зазначив Вячеслав Рубльов. – Нереально знайти в обласному бюджеті кошти для фінансування цього будівництва, тому пропоную проаналізувати стан використання наявних приміщень у селі для реконструкції».

У Воротневі є велике приміщення будинку культури, яке відрізане від опалення. Нещодавно у ньому замінили дах, але у зимові холоди сільські жителі не мають змоги його повноцінно використовувати. Під час зборів громади селяни запропонували реконструювати приміщення задля виділення площі дитячому садку. Варіантом вирішення проблеми є також вивільнення класів місцевої школи І-ІІ ступенів для облаштування дошкільної групи.

«Якщо громада прийме рішення перепланувати будинок культури і підготує відповідну проектно-кошторисну документацію, то буду сприяти у виділенні коштів із обласного бюджету, – каже Вячеслав Рубльов. – Реконструкція має передбачати декілька етапів. Для початку треба поставити твердопаливний котел і відновити опалення, а тоді вже братися за подальші роботи».

Під час зустрічі з активними громадянами Воротнева депутат разом з головою Луцької районної ради, укропівцем Валентином Приходьком та сільським головою обговорили можливості співфінансування з обласного, районного і сільського бюджету задля вирішення інших важливих для села проблем. До їх числа, окрім облаштування дитячого садка, учасники заходу віднесли і освітлення вулиці, забезпечення медикаментами ФАПу, ремонт зупинок для громадського транспорту. Укропівець каже: громаді села варто долучитися до участі у конкурсі міні-проектів, що фінансуватимуться із бюджету обласної ради на умовах співфінансування, а також скористатися підтримкою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Громада сама повинна вирішувати, що їй потрібно першочергово. Зробіть щось одне, а тоді поступово переходьте до іншого проекту. Не беріться за все відразу. Починайте з малого. Це згуртує громаду і допоможе йти до реалізації більш вагомих задумів», – підсумовує депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus