USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Мешканці Горького проти «оживлення» вулиці. ФОТО

9 Серпня 2012 13:04
Мешканці вулиці Горького категорично проти реконструкції вулиці і готові навіть перекривати доступ робочій техніці у разі початку робіт.

Про це повідомляє «ВолиньPost».

Мешканців обурює те, що автомобілі їздитимуть під самими вікнами, адже історична вулиця ‒ вузька, подекуди там немає тротуару, а фасади будинків стоять прямо на дорозі.

Окрім того, будинки дуже старі, деякі мають тріщини, а рух автомобілів створить додаткові вібрації, які далі руйнуватимуть оселі.

Також людей непокоїть те, що доведеться знищити сквер, який дехто з них садив власноруч ще в 1960-х та 1970-х роках.

85-річна Ганна Косінова з будинку Лесі Українки, 23 показала тріщини на будівлі. Жінка боїться, що вони збільшаться, коли під стінами їздитимуть автомобілі. Вона заявляє, що коли на Сенаторки Левчанівської стали активніше їздити авто, будинок почав вібрувати.



Мешканка розказала, що живе в будинку з січня 1961 року, коли його здали в експлуатацію. Разом із деякими іншими пенсіонерами Косінова садила сквер. Люди категорично проти його знесення. Заявляють: вони садили, тож ніхто не має права дерева тепер зрізувати.

Інший лучанин Ігор Левчук розповів, що приблизно тиждень тому мешканці вулиці надіслали лист на міську раду з протестом проти реконструкції вулиці. Він вважає, що намагання зробити з вулиці Горького проїжджу ‒ це «нефаховий підхід, бо не враховує думку громади».

«Люди повинні бути почуті. Це головна думка, яку ми хочемо донести», ‒ зазначив Левчук.

За його словами, мешканці настроєні дуже рішуче ‒ готові відстоювати свої права. Каже, що виведуть дітей на вулицю і перекриють доступ техніки.

«Є загроза життю дітей, яких на вулиці проживає багато і які не мають, де гратись», ‒ заявив він.

Уже є сформований список відповідальних координаторів у кожному будинку вулиці Горького. Мешканці готові «скинутися» на плакати з протестними гаслами, які думають вивісити на фасадах тих будинків, які виходять на Лесі Українки.

До речі, найвужча частина вулиці ‒ між кутами будинків №34 на Горького та 25 на Лесі Українки. Її ширина ‒ 7-8 метрів. Скраю будинку №34 ‒ газова труба.

Нагадаємо, початок робіт на вулиці планують розпочати приблизно через два тижні.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Чеширский Кот Показати IP 9 Серпня 2012 14:32
Привыкли жить в трущобах.
Василь Показати IP 9 Серпня 2012 16:44
Дивні люди. Їм хочуть допомогти, відремонтувати вулицю, а вони проти. Ну хай і далі живуть в гетто. Як то кажуть: "Лох - это судьба!"
хай буде Показати IP 9 Серпня 2012 18:35
не багато ж розуму треба, аби зрозуміти, що це ж не буде траса міжнародного значення, а вуличка, а біля неї, хоч чи не хоч, а змушені будуть до ладу довести і ті шанхайські розвалюхи, які там стоять. іншого ж виходу навести там лад нема, але хіба воно треба тій босоті. даремно, миколо ярославовичу, стараєтеся: цій пубдіці ваші добрі наміри не потрібні...
Beautiful Days Показати IP 9 Серпня 2012 21:00
Краще на р-н Львівської витрачайте дані кошти, тут вони потрібні, їх оцінять, ще смітників доставте, нарешті заберіть ті,що на вул. Даньшина, ще окультурте, ще фанарів доставте і ми будемо вдячні)
Бармалєй Показати IP 9 Серпня 2012 22:24
Ну не хочуть, то й не треба, хто ж їм дохтур? Відремонтуйте Червоного Хреста і Пролетарську, а то до управління юстиції страшно під*їхати.
NN Показати IP 10 Серпня 2012 01:29
ПРОТЕСТ НЕ ПРОТИ РЕМОНТУ!!!, А ПРОТИ ЗАПРОВАДЖЕННЯ ОДНОСТОРОННЬОГО РУХУ ПО ВУЛИЦІ. СКВЕР, ЯКИМ ЗАКІНЧУЄТЬСЯ ГОРЬКОГО ПЛАНУЮТЬ ЗНИЩИТИ, ТАКИМ ЧИНОМ ЗАБЕЗПЕЧИВШИ ВИЇЗД ДО ВУЛ. СЕНАТОРКИ ЛЕВЧАНІВСЬКОЇ.
:) до NN Показати IP 10 Серпня 2012 10:28
Вы против одностороннего движения? Так попросите двухстороннее.
Турист Показати IP 10 Серпня 2012 05:50
Шанхай в серці Луцька!
1 Показати IP 10 Серпня 2012 10:41
дивні люди- їм цивілізацію - дорогу ремонт а вони у печерний період. ремонтуйте нормальним людям які будуть за це вдячні - а ці лучани звикли до бомжацького
___56 Показати IP 10 Серпня 2012 13:55
МЕШКАНЦІ ВУЛИЦІ ВЖЕ ПОДАВАЛИ ДО МІСЬКРАДИ ПРОЕКТ РЕАЛЬНОЇ РЕКОНСТРУКЦІЇ ВУЛИЦІ, ЩО ПЕРЕДБАЧАВ РЕМОНТ АВАРІЙНИХ БУДИНКІВ, ОРГАНІЗАЦІЮ ОСВІТЛЕННЯ, ТОБТО МАВ НА МЕТІ СПРАВЖНЄ ОКУЛЬТУРЕННЯ. З БОКУ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ - ПОВНЕ ІГНОРУВАННЯ. ВСІ ЖИТЕЛІ ВУЛИЦІ ПОЗИТИВНО СТАВЛЯТЬСЯ ДО ПРОВЕДЕННЯ РЕМОНТНИХ РОБІТ І НЕОДНОРАЗОВО ЗВЕРТАЛИСЬ З ВІДПОВІДНИМИ ЗАЯВАМИ. ЄДИНЕ, ЩО ЇХ НЕПОКОЇТЬ - ПРОЇЗДНА ЧАСТИНА. ЇЇ ЗАПРОВАДЖЕННЯ НЕ ВІДПОВІДАЄ АРХІТЕКТУРНИМ І САНІТАРНИМ НОРМАМ, ЗАГРОЖУЄ РУЙНУВАННЯМ ІСТОРИЧНОЇ ЗАБУДОВИ ТА НЕСЕ ЗАГРОЗУ БЕЗПЕЦІ ДІТЕЙ, ЩО ДОСІ БАВИЛИСЬ В УМОВАХ ВІДСУТНОСТІ АВТОМОБІЛЬНОГО РУХУ. ЖОДНОГО ДИТЯЧОГО МАЙДАНЧИКА ПОРУЧ НЕМАЄ. ВУЛИЦЯ ПОТРЕБУЄ РЕКОНСТРУКЦІЇ. ВУЛИЦЯ НЕ ПОТРЕБУЄ ПРОЇЖДЖОЇ ЧАСТИНИ.
Зоя Показати IP 14 Серпня 2012 12:24
Міській раді, що не робити, аби во вред людям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus