USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Міліція коментує масові виклики волинян на допити

3 Лютого 2014 17:41
У волинській міліції заперечили факт політичного переслідування правоохоронцями активістів Євромайдану. Про це повідомляє «Під прицілом».

Близько 80-ти активістів викликають лише заради встановлення істини в справі про погрози матері депутата обласної ради, це просто розслідування заяви про злочин, на яке має право кожен громадянин незалежно від партійної приналежності. В цьому намагався переконати журналістів перший заступник начальника УМВС області Михайло Руденко.

Нагадаємо, сьогодні, 3 лютого, десятки активістів висловили свій протест проти тиску, який чинять на них правоохоронні органи, викликаючи на допит.

Як доводив правоохоронець, жодному євромайданівцю ніякої підозри з приводу всіх мирних акцій не було оголошено й не буде оголошено надалі. Мовляв, згідно з новим законодавством, усі обвинувачення пред'являються тільки у суді.



«На сьогоднішній час у нас єдине розслідується кримінальне провадження, пов'язане з погрозою родичам державного службовця - насильства з метою перешкоджання їхній діяльності», - прокоментував Михайло Руденко.

Зі слів працівника УМВС області, на мобільний телефон матері державного службовця подзвонили з погрозою про вбивство когось із рідних. Тож на такі погрози міліція нібито мусить реагувати незалежно від того, від представника якої політичної сили чи релігійної громади надійшла заява.

«Якщо ви знаєте, викликається ряд різних осіб, які можуть мати інформацію. Тому що дійсно одна із версій - це скоєння злочину з мотивів неповаги певної політичної партії, тому, можливо, активісти, які не є в тому чи іншому змісті прихильниками тієї чи іншої політичної партії, вони можуть мати з даного приводу якусь інформацію. З ними поводяться коректно, толерантно, вічливо, з дотриманням всіх необхідних норм закону», - запевнив представників ЗМІ перший заступник начальника обласного УМВС.

На запитання журналістів Михайло Руденко вчергове заперечив той факт, що це може бути політичним переслідуванням, а також повідомив, що в міліції вже є певні напрацювання в цьому напрямку, однак про конкретних осіб, яким можуть бути висунуті підозри, зі слів Руденка, говорити ще рано. Із посиланням на таємницю слідства, міліціонер пообіцяв розповісти усі деталі, щойно закінчиться досудове слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юрко Залупельний Показати IP 3 Лютого 2014 18:12
А кто мусоров любит? Тут нужно всех подряд вызывать, согласно переписи населения... Да и после этой их "акции" любви не прибавится...
Я Показати IP 3 Лютого 2014 18:23
А чого те чудо з повязкою в обєктив попало і тут.
об'єктив до Я Показати IP 3 Лютого 2014 19:51
"Хєроїня", мать її...
Олешко до Я Показати IP 3 Лютого 2014 23:36
gjrb nb nen cblbi s cthti dsl cnhf[e djyf yfvfuf'nmcz ojcm pvsybnb!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus