USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міліція заважала свободівцям і воякам ОУН-УПА відзначити річницю Колківської республіки

13 Травня 2010 15:23
У Луцьку міліція брутально перешкоджає проведенню автопробігу присвяченому 67-й річниці Колківської республіки.
Про це повідомили у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода».
13 травня 2010 року Волинська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» спільно з Братством вояків ОУН-УПА Волинського краю імені полковника Клима Савура запланувала провести низку заходів із відзначення 67-ої річниці утворення Колківської республіки – йдеться у повідомленні.
Вранці з Театрального майдану Луцька мав стартувати автопробіг Луцьк – Колки на честь Колківської республіки. Автопробіг планували провести центральними вулицями та проспектами Луцька за маршрутом Луцьк - Колки. «Свободівці» запевняють, що заявка на проведення заходу булла подана згідно з вимогами чинного законодавства на адресу міської влади Луцька.
Проте перед початком акції представники МВС перекрили доступ учасникам автоколони до Театрального майдану. Присутній на місці подій начальник міліції громадської безпеки Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Валентин Шпак заявив, що міліція не допустить проведення цього автопробігу. Свої слова пан Шпак мотивував тим, що, мовляв, раніше був безлад, а зараз – порядок…
Також представники МВС заявили, що притягнуть до адміністративної відповідальності водія, який перевозив вояків ОУН-УПА.
Незважаючи на перешкоди міліції колона автомобілів «свободівців» та вояків ОУН-УПА з національними та націоналістичними прапорами здійснили автопробіг.
У смт. Колки на місці пам’ятного знаку «Колківській республіці» місцеві злочинці в погонах намагалися заборонити вивісити червоно-чорний прапор – прапор національно-визвольної боротьби Української повстанської армії.
Довідково:
Колківська республіка — повстанська республіка, що утворилася у квітні 1943 на звільненій загонами УПА від нацистів території на приблизно 2,5 тисячах квадратних кілометрів. Республіка проіснувала до 4 листопада, коли за допомогою регулярних фронтових частин (артилерії, танків та авіації) Колківську республіку було знищено гітлерівською армією.
Збройна повстанська боротьба українського населення на Волині проти гітлерівських окупантів стала масовим явищем і навесні 1943 року на звільненому від окупантів терені, що охоплював населені пункти Маневицького, Рожищенського, Ківерцівського районів Волинської області, Радивилівського району Рівненської області, постала Колківська республіка.
Її межі в силу військових обставин змінювалися. Колківська республіка була першим острівцем вільної Української соборної самостійної держави.
У 1998 році на честь 55-ї річниці утворення Колківської республіки у смт Колки встановлено пам'ятний знак «Колківська республіка».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Andy Показати IP 13 Травня 2010 16:26
Прийшли нові кацапські "пацани" до влади і місцева влада і силові структури почали лизати їм жопу.
Микола Показати IP 13 Травня 2010 16:38
Шпак - удод! На кладовищі теж порядок...
ATOS Показати IP 13 Травня 2010 21:16
І про яку незалежну Україну можна говорити, якщо на двох українців три гетьмана і чотири зрадника. Волинські менти - ХОЛУЇ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus