USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Міндовкілля та депутати просять МАГАТЕ закрити небо над Україною: інакше ядерної катастрофи не уникнути

11 Березня 2022 22:37
МАГАТЕ має переконати світову спільноту і закрити небо над Україною, доки ситуація не стала критичною. Інакше увесь світ може чекати радіаційна катастрофа.

Про це йдеться у зверненні до організації, яке підписали в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, Голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко та Голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає УНІАН.

«Постійні повітряні та артилерійські обстріли окупанта створюють пряму загрозу ядерним об’єктам і установкам в Україні. Це загрожує безпеці та добробуту не лише Європи, а й усього світу», – наголошується у зверненні.

Читати ще: ЧАЕС підключать до резервних дизель-генераторів: живлення вистачить лише на дві доби

Посадовці нагадали, що через обстріли 9 березня відбулося знеструмлення Чорнобильської АЕС. Наразі усі об’єкти підключені до аварійних дизель-генераторів, проте цього вистачить лише на 48 годин.

«Якщо вчасно не відновити живлення, буде втрачений контроль над ядерною та радіаційною безпекою на об’єктах підприємства. Світ опиниться перед новою ядерною катастрофою, адже існує загроза забруднення радіоактивним пилом не лише України, а й країн Європим, – йдеться у зверненні.

Аби запобігти глобальній радіаційній катастрофі, Україна наполегливо просить МАГАТЕ та НАТО закрити небо над Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus