USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міністерство юстиції перевірить законність перепланування квартири на Кравчука в Луцьку

22 Квітня 2021 13:48
Міністерство юстиції підготувало наказ щодо перевірки законності перепланування квартири на першому поверсі в торгово-офісний заклад, унаслідок чого є ризик обвалення будинку.

Про це стало відомо 22 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Нагадаємо, у Луцьку через незаконне перепланування квартири на першому поверсі руйнується багатоквартирний будинок на вулиці Кравчука, 34а.

Луцька міська рада подала позовну заяву до державного реєстратора Ященка Віталія Олеговича і власника приміщення Мосійчука Романа Сергійовича. Звернення стосується скасування державної реєстрації на переведення приміщення з квартири у торгово-офісний заклад. Державну реєстрацію було здійснено неправомірно – без наявності документа про готовність об’єкта експлуатації.

Окрім того, до власника була висунута вимога про усунення перешкоди шляхом знесення сходів, які були установлені незаконно.

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю інформував: щодо приміщення на Кравчука, 34а було подано повідомлення про початок будівельних робіт. Зараз ідеться вже про реконструкцію офісного закладу під магазин.

Тому міськрада звернулася до суду з заявою про забезпечення позову, аби заборонити Роману Мосійчуку звертатися з заявами про державну реєстрацію права власності та змін, а іншим особам приймати рішення щодо державної реєстрації, а також заборонити приймати в експлуатацію об’єкт. Суд задовольнив заяву.

Відзначимо, що випадки реєстрації таких об’єктів непоодинокі. Міська рада навіть зверталася до Міністерства юстиції з цих питань.

Як запевнило у відповіді Міністерство юстиції, приміщення на вулиці Кравчука, 34а буде об’єктом перевірки. Наказ уже є.

Як раніше повідомляло ІА Волинські Новини, у Луцьку частішають випадки, коли недобросовісні підприємці викуповують квартири на першому поверсі і з часом незаконно переоблаштовують їх під комерційні приміщення, а необхідні дозволи отримують поза спиною міської ради за допомогою так званих чорних реєстраторів.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Квітня 2021 14:57
То не компетенція Мінюста перевіряти законність пеепланування квартири ! Мінюст має стосунок до ліцензії чи сертифікату отого поліського недореєстратора ! Тут теба перевіряти архітектуру, земельщиків, будінспекцію, тих хто видавав технічні умови і, для початку, притягнути їх до відповідальності разом з проектувальником ! А мінюст з своїм реєтратором окремо розбереться !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus