USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міністр оборони Греції подав у відставку через угоду з Македонією

13 Січня 2019 18:32
Міністр оборони Греції Панос Камменос подав у відставку через розбіжності з прем’єром Алексісом Ципрасом щодо угоди про зміну назви Македонії.

Про це повідомляє Новое время з посиланням на The Guardian.

"Питання Македонії не дозволяє мені залишатися на посту. Я відкликаю свою підтримку уряду. [Партія Камменоса - ред.] Незалежні греки виходить з уряду", - сказав він.

Незалежні греки відпочатку не підтримували угоду про перейменування Македонії. Згідно з угодою, відтепер країна матиме назву Республіка Північна Македонія. Камменос вважає, що слово Македонія у назві є неприйнятним для греків, оскільки цей топонім нерозривно пов'язаний з грецькою культурою.

Партія Камменоса вийде з правлячої коаліції, до якої входить разом з прем'єрською партією Сиріза. Ціпрас має намір втримати владу до парламентських виборів, які пройдуть у жовтні. Він заявив, що запросить вотум довіри.

Доля угоди з Македонією лишається незрозумілою: опозиційна Нова демократична партія також має намір блокувати угоду. Прем'єр сподівається на підтримку лівоцентристських і незалежних законодавців.

Македонія ратифікувала угоду в п'ятницю, 11 січня. Завершення суперечки з Грецією відкриває їй шлях до НАТО і ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus