USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мін’юст скасував право організації УПЦ МП на користування Почаївською лаврою

23 Листопада 2018 22:47
Перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова заявила, що комісія Мін’юсту скасувала рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра, пише Радіо Свобода.

Цю організацію очолює митрополит УПЦ (МП) Володимир (Мороз), теперішній настоятель Почаївської Лаври.

Згідно повідомлення міністерства, таким чином комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника.

«Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра. Відповідний наказ Мін’юсту було підписано сьогодні», - сказала Сукманова.

Члени комісії, як стверджує чиновниця, дійшли висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надбрамного корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства.

«Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно», - зазначила перший заступник міністра.

16 листопада Міністерство культури України заявило, що оскаржує дії державного реєстратора, який здійснив реєстрацію права користування нерухомим майном Почаївської лаври.

27 вересня цього року реєстратор комунального підприємства «Струсівське» (Струсівської сільської ради Тернопільської області) Андрій Яремко в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно записав на УПЦ (МП) до 1 січня 2052 року шість споруд заповідника – Успенський і Троїцький собор, монастирські келії, архієрейські будинки, дзвіницю, надбрамний корпус, – які є пам’ятками архітектури національного значення. А згідно з Єдиним реєстром об’єктів державної власності, комплекс споруд лаври є державною власністю в управлінні Міністерства культури.

Після цього слідчим Головного управління Національної поліції у Тернопільській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора, який здійснив державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври (це – собори, монастирські келії, дзвіниця та архієрейський будинок загальною площею понад 7 тисяч квадратних метрів) за УПЦ (Московського патріархату).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Stalker Показати IP 23 Листопада 2018 23:13
Цеж прекрасно
Анонім Показати IP 23 Листопада 2018 23:13
Мінюст з вогнем грає
Анонім Показати IP 24 Листопада 2018 00:09
Томос в дії. Це ж просто свавілля і беззаконня. Чи цього хотів Варфоломей? Але Господь поругаємим не буває.
ігор луцький до Анонім Показати IP 24 Листопада 2018 13:03
Я з тобою згідний.Це беззаконня,коли якийсь продажний реєстратор за гроші московських попів передає будівлі і землі державного заповідника у власність або користування.
Лучанин Показати IP 24 Листопада 2018 01:14
Ну от і перша ластівка
Світлана Михайлівна Показати IP 24 Листопада 2018 08:47
Дуже правильно зробили , російська православна церква нехай побудує щось своє і проводить служіння ...!!!
Світлані Михайлівні до Світлана Михайлівна Показати IP 24 Листопада 2018 11:39
Вдягайте будьоновку і в бій! Ви такі самі як совєти, дивно, що так проклинаєте радянську владу. Влаштуйте ще релігійну війну і буде в Україні цілковите "щастя"...Але такій народ, мабуть, заслуговує всього того, що відбувається, бо думати, аналізувати , протидіяти маніпулюванням- це не для українців виходить...Сумно...
вона до Світлана Михайлівна Показати IP 24 Листопада 2018 12:00
це й зробила.що ви ще хочете?
Я Показати IP 24 Листопада 2018 10:34
Українська держава, українська мова, українська Церква.... Хіба це не правильно.... пожертви українців Кірілу- це правильно..... Україна й Бог понад усе!
Анатоль_ до Я Показати IP 24 Листопада 2018 12:37
Глобус Украiни? То таке.. Болтовня ваша, кароче
Я до Я Показати IP 24 Листопада 2018 14:05
а голова? мізки? чи й понад них?
Правда Показати IP 24 Листопада 2018 12:41
З якого це дива іноземна церква країни,яка є агресором і окупантом наших земель,має проводити свої служби в українських святинях?Не може і не буде.А майно вони орендують,і договори з окупантом будуть розірвані згідно чинного законодавства України.Так і буде.
Анонім Показати IP 24 Листопада 2018 18:54
Яка це іноземна церква, коли вона зареєстрована в Україні, батюшки - українці, прихожани - українці, молитви - за Україну! Ви що, ґідність і свідомість заважає мислити? Зв'язок з РПЦ - канонічний. Ну не можуть політики влазити у релігійні справи і вичворяти там все, що їм заманеться у передвиборчій гонці. Церква відокремлена від держави. Вона живе за окремими законами - канонами. Ні держава, ні активісти, ні хто інший не має права вказувати священникам, що робити.
Правда Показати IP 25 Листопада 2018 09:16
Канонічна з ким?РПЦ?То нехай представлять це підтвердження Вселенському патріарху."Батюшки"-цим все і підтвердили...Ці святині збудовані українцями на нашій землі і окупантам тут не місце.
Василь Михайлович Показати IP 25 Листопада 2018 10:28
В незалежній Україні повинна бути своя незалежна канонічна православна церква , це повинно бути зрозуміло всім і вся ...!!! Російська православна церква , костьоли католиків , мечеті мусульман , молитовні дома баптистів , суботників і т.д. також мають право на своє існування в державі . Люди ідуть молитися в залежності від своїх переконань , - туди куди хочуть ...!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus