USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Міноборони почало випробовувати «плавучі» бронежилети. В чому їх особливість

2 Березня 2024 22:12
Міністерство оборони України розпочало випробування спеціальних модульних бронежилетів для потреб Військово-морських сил та інженерних військ ЗСУ.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на Міноборони.

Особливість такого бронежилета в тому, що під час контакту з водою реагує спеціальний модуль і бронежилет спрацьовує як рятувальний круг, не даючи військовому потонути.

Новий плавучий модуль розробляє Центральне управління розвитку супроводження матеріального забезпечення ЗСУ. Над ним працюють й іноземні, і вітчизняні розробники.

Планують, що такі модулі можна буде використовувати на всіх затверджених моделях бронежилетів ЗСУ.

«Наразі кілька зразків таких «плавучих» бронежилетів ми передали в частини для випробувань. Якщо цей етап буде успішним, розпочнемо лабораторні випробування», – сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко.

Також зараз розробляють протитепловізійне пончо (накидку), яке поглинатиме інфрачервоне випромінювання. Цей виріб допоможе українським військовим залишатися непомітними для ворожих тепловізорів і приладів нічного бачення.

У Міноборони надалі працюють над удосконаленням зразків одягу. Зокрема військовослужбовиці Збройних сил України вперше отримали комплекти літніх польових костюмів, виготовлених з урахуванням жіночих антропометричних параметрів.

Раніше Міноборони також сертифікувало перший жіночий бронежилет, що враховує особливості будови жіночого тіла. У нього вигнута назовні бронеплита, звужені плечі та розширений низ. Він майже не відрізняється від затвердженого раніше загальновійськового бронежилета й важить від 10,5 кілограма.

У січні Міноборони затвердило другий зразок бронежилета для військовослужбовиць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus