USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Міносвіти планує ввести ЗНО для учнів початкової та середньої школи

26 Березня 2017 22:44
Міністерство освіти і науки буде вводити зовнішнє незалежне тестування в початковій і середній школі, пише в своїй статті для DT.UA Оксана Онищенко.

Як зазначила в коментарі екс-заступник міністра освіти, віце-президент Київської школи економіки Інна Совсун, згідно з проектом закону "Про освіту" передбачається перехід на 12-річну школу, при цьому останні три роки навчання в старшій школі будуть профільними. Доступ до старшої школі буде здійснюватися на підставі результатів незалежного іспиту, і для вступу в престижні школи буде проходити конкурс.

"Таким чином, іспит після 9-го класу матиме характер іспиту високих ставок (high-stakes exam). У такому випадку цей іспит має проводитись на основі тих самих процедур, що і ЗНО для вступу до ВНЗ задля гарантування незалежності та об'єктивності проведення і визначення результатів", - цитує її слова Онищенко.

В той же час, у початковій школі за допомогою процедури ЗНО планується проводити моніторинг якості освіти. Як зазначив директор УЦОЯО Вадим Карандій, для того, щоб моніторинг був максимально ефективним, дане дослідження буде проводитись не на всій сукупності учнів, а тільки на вибірці.

"Ми порахували, що до моніторингу варто залучити 6 тисяч четвертокласників (усього в Україні їх близько 400 тисяч). Цього достатньо, щоб встановити, які тенденції існують у початковій школі з точки зору формування читацьких та математичних компетенцій випускників. І це будуть дуже хороші дані для аналізу Міністерству освіти, НАПНУ та ін.", - розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 26 Березня 2017 23:53
Вони хочуть зробить школу "фінського" типу... Тьфу! А шоб вони сі опорожнили, дармоїди. З тією програмою, яку вони дають можна тільки навчитися косинуси і синуси рахувати, а от як стати успішним в майбутньому і зробити свою державу успішною ніхто не говорить. А все починається від непомірного домашнього завдання, яке забиває голови школярів та банально понижує їх самооцінку. В дітей просто не вистачає часу на розвиток якихось умінь, себто гуртків чи секцій. НАМ ТРЕБА ВИРІШИТИ ДО ЧОГО ГОТУВАТИ ДІТЕЙ: ДО ЖИТТЯ ЧИ ДО ЕКЗАМЕНІВ! Всього самого гіршого пані Гриневич і тим нерузумним українським синам і дочкам освітянам!!!
КРАЯНКА Показати IP 27 Березня 2017 09:32
ДОСИТЬ КАТУВАТИ ДІТЕЙ!!!
школа Показати IP 27 Березня 2017 10:57
ви б тільки перевіряли, а от навчити не має кому ,,,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus