USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міська рада просить Кабмін передати дитячу залізницю на баланс Луцька

15 Листопада 2021 11:12
Депутати Луцької міської ради звернулися до Кабінету Міністрів, Міністерства інфраструктури України та до правління «Укрзалізниці» з проханням дозволити передачу до комунальної власності Луцької міської територіальної громади майнового комплексу Луцької дитячої залізниці.

Про це стало відомо 15 листопада під час засідання позачергової 21 сесії Луцької міської ради.

Як проінформував директор департаменту економічної політики Борис Смаль, станом на сьогодні вже є попередня домовленість з правлінням акціонерного товариства «Укрзалізниця» про передачу дитячої залізниці у Луцьку на баланс міста.

Зі слів посадовця, вже наступного тижня відбудеться засідання профільної комісії, яка має надати на це згоду.

«Крок номер один – це рішення Луцької міської ради про те, що ми готові взяти дитячу залізницю безкоштовно на баланс», – коротко пояснив Борис Смаль алгоритм дій, спрямованих на збереження цієї родзинки обласного центру.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів, що після нового етапу перемовин із «Укрзалізницею» у нього з’явився обережний оптимізм про відновлення роботи дитячої залізниці та повернення звільнених працівників на робочі місця.

«Якщо вчергове нічого не зірветься, не зміниться голова правління «Укрзалізниці» тощо, ми повернемо дитячу залізницю місту, а також усіх працівників, звільнених «Укрзалізницею», – заявив мер.

Водночас він додав, що дитяча залізниця не може існувати у такому стані, як є сьогодні, тому потрібно думати, як надалі розвивати і забезпечувати діяльність вказаного об’єкту.

Тому депутати міської ради скерували звернення до Кабміну з проханням надати згоду на передачу до комунальної власності Луцької міської територіальної громади шляхом безоплатного відчуження майнового комплексу Луцької дитячої залізниці.

Нагадаємо, Луцька дитяча залізниця була відкрита у листопаді 1954 року. На початку вересня працівників дитячої залізниці попередили про скорочення та закриття станцій. Місто виступило із закликом зберегти дитячу залізницю і взяти її на свій баланс, але «Укрзалізниця» у листах відмовила місту. Пропонувала викупити або орендувати.

11 грудня був останній день роботи Луцької дитячої залізниці.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
а це означає Показати IP 15 Листопада 2021 11:37
скоро чекаєм на чергову багатоповерхівку)
Мошко з Вульки Показати IP 15 Листопада 2021 11:49
" ... готові взяти БЕЗКОШТОВНО на баланс " ! І я готовий взяти безкоштовно на баланс !
Буксир Показати IP 15 Листопада 2021 12:48
Інформація ні про що, більш точніше, показати видимість роботи. Ще 07.10.2020 Пустовіт "звертався". Пройшов рік...? Депутати Луцької міської ради "знову" звертаються... Фактично Дитячою Залізницею не займалися. Схожа ситуація з Новими Тролейбусами.
таран до Буксир Показати IP 15 Листопада 2021 20:24
Що не подобається з новими тролейбусами? Це не міськрада гальмує, а завод, до того ж, гроші - оплачуються по факту, тобто - наперед не платили. Тролейбуси мають бути до кінця лютого. Що стосується залізниці, коли був Пустовіт, отримали відповідь - "безплатно не можна", зараз сказали - можна, що не так? Які багатоповерхівки? ви пройдіться вздовж залізниці і подумайте, де там можна їх втулити ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus