USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зберегти історію: міськрада розгляне ідеї щодо відновлення Луцької дитячої залізниці

26 Листопада 2023 19:56
Випускники Луцької дитячої залізниці зустрінуться з представниками департаменту економічної політики Луцькради, щоби поділитися своїми ідеями про те, як відновити об’єкт.

Нагадаємо, днями Кабінет Міністрів України все ж прийняв рішення про передачу в міську комунальну власність комплексу об’єктів соціальної інфраструктури «Луцька дитяча залізниця». То ж після ремонту веселі поїздки на потягу знову радуватимуть дітей та їх батьків, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Востаннє локомотив і два вагони дитячої залізниці курсували між станціями «Росинка» та «Водограй» аж у серпні 2019 року. Потім цей комплекс об’єктів «Укрзалізниця», так би мовити, законсервувала. Далі була епідемія коронавірусу та повномасштабне вторгнення. Увесь цей час активісти, серед яких є колишні юні залізничники, випускники Луцької дитячої залізниці, виходили на мітинги, а в міській раді шукали всі можливості, щоб забрати комплекс у комунальну власність.

Владислав Корецький вчився на дитячій залізниці з 2010 року, його життя досі пов’язане з потягами, бо хлопець працює в «Укрзалізниці». Радіє, що Кабінет Міністрів України нарешті прийняв рішення про передачу дитячої залізниці в міську комунальну власність.

«Коли я дізнався, що дитячу залізницю передали на баланс Луцької громади, був дуже щасливим. Але не можу сказати, що це вже кінець роботи. Як ми бачимо, залізниця зараз у поганому стані. Ми розуміємо, що нам її потрібно відновити, довести до ладу все те, що було зруйновано під час закриття. Сподіваємося, у 2024 році зробимо сезон перевезень та відкриємо гурток «Юний залізничник», де навчатимуться маленькі діти», – розповів Владислав Корецький.

Читати ще: Потяг іржавіє, вокзал руйнується: коли відновлять Луцьку дитячу залізницю

Аби на залізниці знову вчили дітей, хоче і її випускник Андрій Радченко. Хлопці готові підказати свої ідеї та вже домовилися про зустріч із представниками департаменту економічної політики Луцької міської ради. З його слів, вибороли залізницю для міста разом, тож відновлять також усі разом.

«Нам потрібно відновити оригінальний функціонал, тобто – навчання дітей залізничної справи. Це формально підготовка майбутніх кадрів для роботи на залізниці», – наголосив Андрій Радченко.У департаменті економічної політики Луцькради кажуть: готові вислухати ідеї випускників дитячої залізниці щодо її відновлення. Як запевняють, збережуть найкращі традиції – діти зможуть і навчатись, і відпочивати.

У зв’язку з рішенням Кабінету Міністрів України комплекс «Луцька дитяча залізниця» передається безоплатно на баланс Луцької міської ради з умовою, що вона буде використовуватися за попереднім призначенням. Її не можна відчужити, ніяка інша діяльність, крім за основним призначенням, там здійснюватися не може. Усі маніпуляції хочу припинити. Ніяких житлових комплексів там не буде, тому що це неможливо, відповідно до рішення Кабміну», – закцентував директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

Нині відомо, що для приведення дитячої залізниці до ладу міській раді дадуть пів року. Тому історичний об’єкт, який звели ще у 1954 році, вдасться зберегти.

Нагадаємо, у вересні 2020 року колектив Луцької дитячої залізниці повідомили про новий штатний розпис та скорочення працівників. Згодом «Укрзалізниця» повідомила листом міську раду, що не може передати в комунальну власність міста Луцьку дитячу залізницю та дві станції.

У квітні 2021 року із приміщення станції «Росинка» вивезли меблі, обладнання, стенди та форму гуртківців-залізничників. Обладнання, яке описали та забрали, передали тоді на баланс Рівненської дитячої залізниці та Рівненської дирекції залізничних перевезень.

Лише нещодавно тривала праця над питанням Луцької дитячої залізниці увінчалась успіхом. Її передали в міську комунальну власність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus