USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Міська влада Луцька зла на приміських перевізників і обласну владу

14 Квітня 2009 16:47
Заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк вважає, що приміські перевізники у Луцьку недобросовісно конкурують з міськими. Про це пан Гоцалюк заявив під час засідання прес-клубу «Проблеми в роботі приміських автобусних маршрутів на території міста», – повідомляє 14 квітня репортер «Волинських Новин».
Заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк серед проблем міських перевізників назвав офіційну зарплату на рівні «мінімалки», «перепрацювання» водіями свого робочого часу, організацію системи диспетчеризації міського транспорту на основі технології GPS тощо.
Проте іншою проблемою є неконтрольовані перевезення пасажирів по Луцьку приміськими перевізниками, які фактично створили «паралельну» систему перевезень. Проте «тут перш за все фінансовий конфлікт міських і приміських перевізників», – вважає пан Гоцалюк. Проте вимога законодавства, – те, що приміські маршрути повинні курсувати лише від однієї автостанції до іншої.
Заступник начальника відділу транспорту та зв’язку Луцької міської ради Олександр Середа продемонстрував присутнім слайд-шоу, де були зображені порушення законодавства приміськими маршрутками. Це – висадка пасажирів з другого ряду, відстій на вулицях та площах міста, зокрема поблизу Центрального, Завокзального ринків та Привокзальної площі, посадка і висадка пасажирів на зупинках міського транспорту, не погоджених у маршрутах, неналежний стан трафаретів тощо.
Представники міських перевізників дякували луцькій міській владі, натомість картали владу обласну, у компетенції якої є приміські перевезення. За словами «міських» їх приміські колеги влаштовують гонки, «автородео» на вулицях міста, більше псують атмосферне повітря у обласному центрі.
Власники міського транспорту – проти того, щоб приміські автобуси дублювали свій рух відповідно міських маршрутів. Міські перевізники порадили транспортній інспекції більше звернути увагу на порушення, які здійснюються приміськими автобусами.
Петро Гоцалюк вважає дії приміських перевізників недобросовісною конкуренцією і каже, що ОДА – опонент у цьому міськради. У обласній владі, за словами пана Гоцалюка, «проблеми не бачать».
Начальник територіального управління Головавтотрансінспекції у Волинській області Володимир Степанов вважає, що для вирішення проблеми слід організувати спільні збори міських і приміських перевізників. Він наголосив, що у багатьох маршрутках не видаються квитки пасажирам, а водії працюють навіть понад 12 годин.
Врешті, учасники прес-клубу до консенсусу так і не дійшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Квітня 2009 09:20
А міські. Такі білі та пухнасті. Нічого не порушують. Поводяться шляхетно на дорозі. Автораллі не влаштовують. І, звичайно, нерентабельні. Може не варто в них здачу брати?
Анонім Показати IP 15 Квітня 2009 09:50
Вже, дякувати міській владі, й так обрізали доїзд мешканців приміських сіл настільки, що старенька бабця не знає як їй доїхати до ринку, бо треба пересідати з однієї маршрутки на іншу і платити за це і так не лишні гроші, не кажу вже про тих, хто щодня добирається в місто на роботу.Про селян ніхто ніколи не дбав і дбати не буде.То нехай вже Шиба встановить плату за в'їзд в Луцьк і тоді вже точно ніяких проблем з маршрутками не буде.
Анонім Показати IP 15 Квітня 2009 10:58
Пан Гоцалюк з своїм хазаєном вже за... з своїми "реформами". Подавали маршрути тільки своїм а вони ставляться до пасажирів як до бидла. Де обіцяний проїзд на 15 за 1 грн.??? Що бензин в ціні не падав???? ЧИ підняти вмієте швидко а опустити і зменшити свої прибутки рука не піднімається? Що за ідиотизм з 19 маршрутом скільки там їх штук їздить що до дач не можна доїхати??? Я розумію що поставили їх рівно стільки щоб вони завжди були повні-"рентабельні", і давали наближеним Ш хороший прибуток . Але пане Шиба у нас РИНКОВА ЕКОНОМІКА і ринок сам повинен регулювати скільки треба в тому чи іншому напрямку маршруток а ваше завдання СЛУГИ НАРОДУ! регулювати якість надання послуг!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus