USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міськрада виділила луцьким пенсіонерам і ветеранам 18 тисяч гривень

26 Вересня 2008 15:51
Матеріальну допомогу отримає значна частина пенсіонерів міста Луцька з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана, які відзначатимуть 1 жовтня. Загальна сума допомоги – 18 тисяч гривень, – інформують 26 вересня «Волинські Новини».
 
Як повідомив заступник директора департаменту соціальної політики Луцького міськвиконкому Ірина Дехтяр, уже традиційно в Луцьку відбудеться низка заходів зі вшанування ветеранів війни і праці. Зокрема з ветеранами зустрінеться міський голова Луцька Богдан Шиба, його заступники, а також представники департаменту соціальної політики та управління охорони здоров’я, щоб допомогти літнім лучанам у вирішенні їх проблем.
 
У рамках заходів пройдуть тематичні освітньо-виховні години у навчальних закладах міста, як йдеться розпорядженні міського голови, – «з метою виховання шанобливого і гуманного ставлення учнівської та студентської молоді до громадян похилого віку, ветеранів війни та праці».
 
Будуть у цей день і урочисті зустрічі, і святкові обіди. Влада має намір вручити подарунки одиноким непрацездатним громадянам, які перебувають на обліку в територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян міста. Міський голова розпорядився провести обстеження матеріально-побутових умов проживання одиноких непрацездатних лучан для того, щоб в подальшому надавати їм соціально-побутову допомогу вдома.
 
Довідково:
 
По 200 гривень одноразової матеріальної допомоги отримає кожен ветеран праці, який перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України міста Луцька та відповідає таким вимогам: вік 90 і більше років, трудовий стаж – 35 років для жінок та 40 – для чоловіків.
 
Другою категорією пенсіонерів, які підпадають під надання згаданої матеріальної допомоги, є ветерани праці віком від 85 до 90 років, які отримують пенсію за віком та мають загальний стаж роботи 45 і більше років, розмір пенсії яких не перевищує 964 гривень (два прожиткові мінімуми для осіб, що втратили працездатність).
 
Загальна сума допомоги – 18 000  гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вінстон Показати IP 26 Вересня 2008 16:33
Що це є 18 тис. грн.? Я розумію, що ми бідоття, та все ж таки по 200 грн на кожного....Це смішно! хоча б по 500!!!
Пенсіонер Показати IP 26 Вересня 2008 16:38
Луцька міська влада для 37 453 пенсіонерів та ветеранів міста Луцька виділила 18 000 гривень допомоги. Кожному пенсіонеру по 50 копійок допомоги. Слава Шибі, кращому другу всіх пенсіонерів та ветеранів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus