USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Містами Волині возитимуть «людоловів» і «жебраків із Аддис-Абеби»

6 Грудня 2009 09:00
Аби побачити конкурс краси в сибірській в’язниці, як викрадають туристів-дівчат для борделів або гоп-стопи банди малолітніх бомжів на Московських вокзалах – треба 8-11 грудня прийти на безплатні кіносеанси мандрівного фестивалю «Дні документального кіно про права людини».
Фестиваль приїздить на Волинь уперше завдяки обласним громадським організаціям «Волинський прес-клуб» та «Гендерний центр».
Мандрівний фестиваль їздить по містах України із 5 жовтня. Завершить кінопоказ 22 грудня і загалом побуває у 100 містах держави.
Відкриття фестивалю відбудеться 8 грудня в міському Палаці культури. Фільми демонструватимуть три дні. У Ковелі початок кінопоказу варто чекати в п’ятницю, 11 грудня в Культурно-просвітницькому центрі.
Детально з програмою фестивалю можна ознайомитися тут.
Довідково:
Фестиваль розпочнеться зі спец-проекту «Право на правду». В його рамках демонструватимуться документальні фільми, присвячені дослідженню порушень прав журналістів та ЗМІ, свободи слова, журналістської етики, права суспільства на об‘єктивну інформацію тощо. До Луцька приїде  автор і режиссер цього проекту, журналіст із багаторічним досвідом Ігор Чайка.
Окрім того, у перший день фестивалю будуть демонструватися фільми «Голосуйте за мене, будь ласка…» (історія про вибори старости класу в одній із китайських шкіл із використанням повного спектру маніпулятивних технологій) та «Геній міста» (фільм-розслідування про діяльність львівського міського голови).
Наступного дня, 9 грудня в рамках фестивалю відбудеться Громадський Форум протидії гендерному насильству.У цей же день демонструватимуться фільми «Міс ГУЛАГ» (конкурс краси на сцені сибірської в’язниці), «Жебраки в Аддис-Абебі» (історія двох жінок, які жебракують  разом із дітьми).
10 грудня гості фестивалю зможуть побачити фільми «Діти з Ленінградського» (портрет (групи безпритульних дітей одного з московських вокзалів), «Людолови» (8 історій про тих, хто шукає кращої долі за кордоном) та «Живі» (розповіді людей про те, як їх погнали у «світле майбуття», як вимирали села і як вони залишилися живими...)
У Ковелі 11 грудня вфестиваль покаже фільми «Голосуйте за мене, будь ласка…», «Хатні кривдники», «Людолови» та «Діти з Ленінградського»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 6 Грудня 2009 14:25
мабуть я після перегляду таких стрічок надовго впаду в депресію, але обов'язково подивлюся, бо в Луцьку подібне трапляється дуже рідко!
seal Показати IP 6 Грудня 2009 14:50
До Юки. Можливо, щоб щось переосмислити, подивитись на проблему з іншого боку, потрібно часом людей і шокувати. Про деякі з перерахованих фільмів я чув, правда побачити ще не довелось. Судячи з відгуків - фільми дійсно заслуговують на увагу. Так, що варто прийти і переглянути.
Таня Показати IP 9 Грудня 2009 14:03
Гарна подія для Луцька. Тим паче що відгуки про кіносеанси хороші. Та й безплатно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus