USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місце роботи за мобілізованими зберігатимуть довше

15 Травня 2015 08:00
Верховна Рада збільшила термін збереження місця роботи за мобілізованими. Про це інформує ТСН.

Так, депутати внесли зміни у закони, які стосуються соціального захисту мобілізованих під час особливого періоду.

Згідно із цим законом, термін надання гарантій щодо збереження місця роботи чи посади для працівників, призваних на строкову військову службу, збільшили з 12 до 18 місяців.

Зазначимо, що у цей період зарплатня мобілізованого працівника компенсовуватиметься з державного бюджету в межах його середнього заробітку на підприємстві, в установі, організації, де він працював на час призову, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Також депутати Верховної Ради з другої спроби змінили статтю 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Відповідне рішення підтримали 228 парламентарів. Важливо, що зміни повинні вдосконалити нормативно-правову базу з питань мобілізації.

Так, згідно із законом, не підлягають призову на військову службу під час часткової мобілізації протягом шести місяців з дня звільнення з військової служби, військовозобов'язані громадяни, які служили за призовом при мобілізації та були звільнені зі служби в запас (крім військових, зарахованих на службу в оперативному резерві першої черги).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus