USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Місцеве самоврядування і Луцьк у парі понад 600 років», - Пустовіт

7 Грудня 2017 22:22
У Луцьку відбулися урочистості до Дня місцевого самоврядування. Вітаючи присутніх, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що місцеве самоврядування почало на цій землі розвиватися ще в 1432 році, коли місто Луцьк отримало Магдебурзьке право, а нині вже має свої традиції та історію.

Урочисті заходи відбулися в Палаці культури міста Луцька 7 грудня.

«Сьогодні - день місцевого самоврядування, а Луцьк і місцеве самоврядування ідуть в парі уже понад 600 років. Ще в 1432 році місто Луцьк отримало Магдебурзьке право. Вже тоді на цій землі було місцеве самоврядування і ми були тією частиною Європою, яка жила в єдиному правовому полі, жили з тодішніми цивілізаційними нормами.

Так склалася доля нашого міста, що ми змушені були шукати своє в структурах різних держав. Разом із тим місцеве самоврядування у нашому місті має своє обличчя і це обличчя – ви, присутні в залі. Місцеве самоврядування – це люди, які займаються безпосереднім вирішенням проблем лучан, щоб негараздів було менше і щоб кожен жив у комфортному місті з гарним настроєм», - наголосив Григорій Пустовіт.
Тим часом, тих, хто показав хороші результати впродовж року, відзначили подяками. Серед нагороджених і радник Луцького міського голови Ігор Поліщук. Він, своєю ечрго, зауважив, що досягати високих результатів вдається завдяки активності громади міста.

«Перш за все, дякую лучанам за ініціативність та потужну громадянську позицію. За їхній вклад у розвиток міста, за те, що підтримують владу, десь критикують. Завдяки нашим містянам, спільними зусиллями вдається перетворювати Луцьк на перлину заходу. Також я сподіваюся, що та децентралізація, яка задекларована центральною владою, буде реалізована на ділі, аби влада на місцях отримала більше повноважень, більше фінансового ресурсу.

Нині ми бачимо, як наше місто змінюється на краще: ремонтуємо двори, на які років з 20 ніхто не звертав увагу, наводимо лад в центральному парку, ремонтуємо освітні заклади, оновлюємо в поліклініках та лікарнях медобладнання. І це тільки початок. У цей день бажаю депутатам місцевих рад різних рівнів усвідомлювати ту відповідальність, яку поклали на них обранці та використати унікальний шанс змінити кожен населений пункт, та Україну загалом, на краще. Бажаю усім міцного здоров’я та Божого благословення на хороші справи», - привітав присутніх Ігор Поліщук.

Окрім того, другу каденцію підряд лучани довіряють депутатство Миколі Дендіберіну, який лобіює розвиток спорту в Луцьку.

«Я вже депутат другої каденцій. Я бачу, як змінилося місто завдяки ефективному самоврядуванню в Луцьку. Зокрема,

я спеціалізуюся на спорті, розвитку цієї галузі, тому й підтримую Ігоря Палицю, який у цьому плані зробив, як ніхто в Україні. Для прикладу, завдяки його сприянню облаштовано 21 футбольне поле в школах Луцька, спортмайданчики у дворах тощо.

Ми розуміємо, що, піклуючись про наших дітей зараз – ми матимемо щасливе майбутнє. Впродовж 34 років я добиваюся облагородження стадіону «Піонер». Нарешті я бачу зацікавленість депутатів і перспективу. Спорту у Луцьку буде розвиватися, бо в міській раді є депутати, які підтримують галузь у різних напрямках: розвиток інфраструктури, підтримка спортивних федерацій, успішних спортсменів, проведення масових заходів», - розповів пан Микола.
Після вітальних слів та нагороджень, для присутніх відбувся святковий концерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus