USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Місцеві податківці мало виявляють «трудових нелегалів», - прокуратура

27 Квітня 2010 10:01
З початку року в області легалізовано працю 440 найманих працівників, з якими не були укладені трудові договори.

Про це повідомив заступник прокурора області Василь Куренда на засіданні колегії.

«За даними перевірок, проведеними органами прокуратури у місцевих податкових інспекціях, покладені на інспекції завдання виконуються неналежним чином.

Так, відповідно до інформації, наданої Маневицьким відділенням Ківецівської МДПІ, у першому кварталі 2010 року робоча група провела вісім обстежень суб’єктів господарювання. Перевірки стосувалися недопущення порушень чинного законодавства при виплаті зарплати. Однак фактично таке обстеження проводилось лише один раз», - розповів прокурор.

Поширеними є випадки, коли підприємства подають недостовірні дані до офіційної статистичної звітності щодо розміру заборгованості по зарплаті і виплати заробітної плати у конвертах. З початку року волинська прокуратура порушила 16 кримінальних справ цієї категорії.

«Зокрема, прокурором Горохівського району у лютому цього року порушено кримінальну справу відносно директора ТзОВ «Неофіт» ЛТД Гвоздецького Ю.Я. Він протягом 2008-2009 років займався розведенням риби. І без укладення трудових угод, занесення відомостей у трудові книжки, використовував працю п’яти найманих працівників. Окрім того, він не виплатив цим працівникам зарплату у розмірі 12 тисяч гривень», - повідомив Куренда.

Крім того, за словами прокурора, під час перевірок виявлено ряд підприємств, на яких виплачувалася зарплата нижча за встановлений законодавством розмір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дідо Показати IP 27 Квітня 2010 10:27
цим пресом податківці збільшать безробіття...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus