USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Місцеві ради Рожищенської РДА не знають законодавства?

29 Серпня 2008 08:58
На засіданні колегії Рожищенської райдержадміністрації, заступник керівника апарату, начальник юридичного відділу апарату РДА Інна Гайворонська розповіла про стан відповідності чинному законодавству копій рішень місцевих рад та їх комітетів, які направлені юридичному відділу апарату РДА упродовж другого кварталу 2008-го, – інформує 28 серпня репортер «Волинських Новин».
Доповідачка проінформувала про порушення, які юридичний відділ зафіксував під час перевірки копій документів, які місцеві ради подали до Рожищенської РДА. Отож, юридичний відділ помітив: неналежне виконання делегованих повноважень (25%), невелика кількість рішень, поданих у РДА (25%), прийняття рішення без законодавчого обґрунтування (19%), не здійснення аналізу роботи зі звернення громадян (17%), розмежування компетенції між радою та її виконання комітетом (4%), здійснення неправильних посилань на законодавчі акти (8%), неподання копій рішень (2%).
«У юридичному відділі РДА завжди можна отримати консультацію. Бо такі невтішні показники зумовлені не так безвідповідальністю, як незнанням законодавчої бази», – звернулася до голів місцевих рад пані Гайворонська.
Довідково:
Робота з перевірки таких копій у Рожищенській РДА триває з 2001 року. З 2006-го ці документи надходять не двічі на рік, а щоквартально.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
перехожий Показати IP 29 Серпня 2008 09:46
Місцеві ради Рожищенського району ніколи не були радами Рожищенського РДА. Див. Закон України Закон України ''Про місцеве самоврядування в Україні'' від 21.05.1997.
проїзджий Показати IP 29 Серпня 2008 10:21
Вони й не будуть його знати. Бо нині головою РДА такий шо йому не треба ні законів, ні економіки, нічого. В РДА нічого ніхто не робить, тихенько літають мухи, ніхто нічого не будує не ремонтує. Поступово деребаниться земля (вже ж ніхто не заважає). Повна благодать. Спасібо Вам президенте!! Спасібо!
Олександр Показати IP 29 Серпня 2008 12:55
Категорично приєднуюсь до "Спасібо!" президенту. Йому давно час іти у відставку. А щодо оцінки діяльності Рожищенської РДА і її голови - сподіваюся, "проїзджому" видніше...
Депутат Показати IP 29 Серпня 2008 14:32
оце то вже й довідку подали на сайт...аж смішно...ніби немає нічого цікавішого , ніж рядове поточне питання на колегії однієї з РДА.Відшукуйте справжні новини!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus