USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Між Києвом та Прагою курсуватиме прямий потяг

1 Грудня 2015 08:32
Пряме залізничне сполучення між Києвом та Прагою знову з’явиться вже 13 грудня, після зміни європейських розкладів руху, – пише УНІАН.

Про це повідомив речник «Чеської залізниці» Петр Штяглавський.

З його слів, відновлення сполучення ініціювали представники «Укрзалізниці» на Міжнародній конференції розкладів руху у 2015 році. Вже влітку про співпрацю домовилися представники української, чеської та словацької залізниць.

«Заведення цього сполучення буде сприяти підтримці туристичного руху, культурних та економічних стосунків Чехії та України», – додав Петр Штяглавський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА НОВОРІЧНІ СВЯТА З ВОЛИНІ КУРСУВАТИМУТЬ ДОДАТКОВІ РЕЙСИ ПОЇЗДІВ

Ідеться про окремий спальний вагон «Укрзалізниці», що буде доданий до поїздів на вже наявних сполученнях залізниць України, Чехії та Словаччини. Замовники зможуть придбати квиток до одно-, дво- чи тримісного купе зі складним столиком та умивальником. Мінімальна ціна на квиток складає 97 євро, придбати проїзний документ можна вже нині.

Поїзд курсуватиме щодня, відправляючись із Києва о 21:10, а у зворотному напрямку з Праги – о 23:09. Час у дорозі з Києва до Праги складе за розкладом 35 годин 29 хвилин, а з Праги до Києва – 31 годину 34 хвилини.

Востаннє пряме залізничне сполучення між Києвом та Прагою, так само причіпним вагоном прямого сполучення, функціонувало у 2011 році, проходячи польським Краковом. Відновленою нині залізничною трасою курсував свого часу експрес Dukla, що прямував за маршрутом Прага – Кошиці – Київ – Москва.

Раніше повідомлялося, що Україна має намір найближчим часом відновити пряме авіаційне і залізничне сполучення з Болгарією. Питання відновлення сполучення між Києвом і столицею Болгарії Софією обговорювалося на двосторонній зустрічі міністра інфраструктури Андрія Пивоварського з міністром транспорту, інформаційних технологій і зв'язку Болгарії Івайло Московськи, яка відбулася в Софії 13 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 1 Грудня 2015 08:44
Добре... От тільки за що подорожувати?
12345 Показати IP 1 Грудня 2015 13:48
Девчатам хорошо, у них проездной!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus