USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Між словом і ділом: Гройсман сказав, коли виплатять зарплату шахтарям

4 Березня 2015 14:45
Питання щодо заборгованості по зарплатах шахтарів озвучили під час зустрічі профспілкових представників, трудових колективів гірників із головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом. Про це повідомив голова теркому вугільників Юрій Калістратов, голова теркому вугільників. Про це інформує видання БУГ.

Гройсман підняв питання погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям, яке буде вирішене, з його слів, протягом наступних двох тижнів – виплатять за грудень і січень.

Голова теркому вугільників, згадуючи попередні обіцянки чиновників, вагається в тому, чи справді буде виконана виплата в такі терміни.

Зі слів голови профспілки шахти №1 Анатолія Мухамеджанова, стає зрозумілим, що виплата заборгованості є лише на словах, чи буде все здійснено як обіцяно побачимо згодом.

Заборгованість по заробітній платі шахтарям лише по ДП “Волиньвугілля” (за грудень, січень, лютий) – 65,8 мільйона гривень.

Нагадаємо, у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості обіцяли, що до середини лютого 2015 року волинські шахтарі повністю отримають заборговані зарплати за грудень минулого року. Проте, за станом на 3 березня, гірники отримали лише 41%.

Попри оптимістичні прогнози Гройсмана, раніше технічний директор ДП «Волиньвугілля» Федір Богдан повідомляв, що поки що з міністерства немає грошей на виплату зарплати. Взагалі ніяких. Виплатили лише 41% заборгованості – 11, 65 мільйонів. Залишилось 15,5 мільйонів боргу. А коли їх виплатять - невідомо. Також, технічний директор зазначив, що грошей на виплату зарплати за січень та лютий також немає.

«Цього року бюджет не прийняли на дотаційні шахти. Можливо, навіть будемо закриватися. Окрім заборгованості за грудень, є заборгованість за січень та лютий. Своїх коштів для цього в нас немає», - додав директор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ольга вікторівна Показати IP 4 Березня 2015 14:53
я такая радая, що получу свою большую зарплатню на ВолиньВугіллі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus