USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Між облспоживспілкою та Завокзальним ринком можливий компроміс

24 Травня 2013 10:18
Під загрозою розірвання договору оренди земельної ділянки під найбільшим торговищем Луцька – Завокзальним ринком – Волинська спілка споживчих товариств задекларувала згоду йти на поступки підприємцям.

Про це йшлося 23 травня під час зустрічі керівництва спілки із підприємцями, – повідомив IA ZIK.

Присутність на зборах журналістів та депутатів Луцької міськради стала для керівництва облспоживспілки сюрпризом. На думку першого заступника голови правління спілки Володимира Горгута, вони вчинили не зовсім коректно, не попередивши його про свій візит. «Це свідчить про вашу культуру», – дорікнув неочікуваним гостям Горгут.

Однак сталася колізія: організатори ніяк не могли визначитися, як же ж юридично назвати це засідання.

Коли його спробували наректи зборами підприємців, то голова тимчасової контрольної комісії Луцької міськради з питань врегулювання конфлікту на ринку Андрій Козюра почав вимагати, аби обрали голову та секретаря зборів. А за таких умов Горгут не був певен, що зможе контролювати хід розмови. Отож, на пропозицію когось із зали вирішили назвати засідання нейтрально – зустріччю підприємців із керівництвом Волинської облспоживспілки.

Володимир Горгут розповів, що спілка упродовж минулих років чимало зробила для благоустрою базару. Зокрема, покладено 5 тисяч квадратних метрів бруківки, половину ринку накрили, облаштовується каналізація та відведення дощових вод.

Однак, мовляв, із подачі контролюючих структур потрібно навести лад. Адже в разі виникнення пожежі спецтехніці було би важко дістатися до вогнища займання. Друга халепа – це 53 контейнери, розташовані на газопроводі високого тиску. Чомусь 15 років нікому до того не було діла, а зараз газовики вимагають посунути металеві контейнери.

Натомість, депутат Луцької міськради Андрій Козюра нагадав, що у 2011 році Луцька міськрада надала облспоживспілці земельну ділянку під ринком в оренду терміном на 22 роки, висунувши декілька вимог. Одна з них – спілка мала на такий же термін укладати договори оренди із підприємцями, які торгують на ринку, однак цього зобов’язання не виконала. Окрім того, Волинська облспоживспілка мусила до травня 2012 року розробити проект реконструкції базару, але і цього чомусь не зробила. «Ви, пане Горгут, з ринку 25 мільйонів знімаєте», – дорікнув Козюра.

Після цього на прохання першого заступника голови правління облспоживспілки депутату вимкнули мікрофон.
Поза тим, голова спілки Марта Кандиба повідомила, що суд виніс ухвалу про забезпечення позову, якою Луцькій міськраді заборонено розглядати питання дострокового розірвання договору оренди ділянки під Завокзальним ринком.

А голова Волинської організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери Тетяна Іовенко зазначила: «На ринку немає поганих і хороших підприємців. Ми всі повинні платити податки і працювати в законодавчому полі».

Отож, вона наполягла, аби облспоживспілка уклала довготривалі договори оренди з підприємцями – на час дії угоди по землі із міськрадою. Її вимоги підприємці в залі зустріли оплесками. Зрештою, перший заступник голови Волинської облспоживспілки Володимир Горгут підтвердив готовність укладати із підприємцями довготривалі договори. Щоправда, пропонував менші терміни – 3-7 років.

Нагадаємо, 16 квітня під час засідання тимчасової контрольної комісії із врегулювання конфлікту поміж облспоживспілкою та підприємцями, які торгують на Завокзальному ринку в Луцьку, виникла ідея – розірвати договір оренди з облспоживспілкою.

Ще на початку травня 2011 року луцька мерія віддала на 22 роки в оренду облспоживспілці земельну ділянку площею 3,5 гектара, де розташований найбільший ринок міста – Завокзальний. Водночас спілка брала на себе низку зобов’язань. Зокрема, до 1 травня 2012 року розробити та погодити проект реконструкції ринку.

Також керівництво спілки мало укласти із підприємцями, які торгували на базарі, договори оренди на 22 роки.
Однак незабаром виникла конфліктна ситуація.

Підприємці заявили про тиск з боку облспоживспілки. Отож, для врегулювання конфліктної ситуації міськрада створилатимчасову контрольну комісію, яку очолив представник фракції «НУ» Андрій Козюра. Комісія звернулася до облспоживспілки із вимогою надати низку документів, серед яких, приміром, статут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
444 Показати IP 24 Травня 2013 11:14
Пане депутату, а яка орендна плата у Буратіно?
депутатішкам до 444 Показати IP 24 Травня 2013 12:57
треба таку оренду,щоб ще 4 чи 7 Буратін можна було побудувати їм самим!!! замало бачу машин попалили в місті тим недоумкам!
Факт Показати IP 24 Травня 2013 13:29
«Ви, пане Горгут, з ринку 25 мільйонів знімаєте», – дорікнув Козюра самий чесний, принциповий, альтруїст, красавец депутат міської ради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus