USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

МН17: генерал ФСБ відповідальний за поставку «Бука» на Донбас, – ЗМІ

28 Квітня 2020 16:31
Розслідувачі ідентифікували одного з ключових фігурантів справи про збиття малайзійського «Боїнга» над Донбасом. Раніше ця людина була відома лише як високопоставлений співробітник ФСБ «Володимир Іванович» – ним виявився генерал-полковник Андрій Бурлака, заступник керівника Прикордонної служби ФСБ.

Про це заявили розслідувачі The Insider і Bellingcat, а паралельно з ними і російська служба ВВС, передає УНІАН.

Стверджується, що саме він авторизував всі поставки бойовикам важкої військової техніки через російсько-український кордон – зокрема і ЗРК «Бук». Бурлака є начальником оперативного штабу прикордонної служби ФСБ і першим заступником начальника прикордонної служби ФСБ, який, своєю чергою, є першим заступником керівника ФСБ Олександра Бортникова. Наразі Бурлака найбільш високопоставлений з російських держслужбовців, офіційно визнаних фігурантами у справі MH17. У телефонних перехопленнях, раніше опублікованих Спільною слідчою групою (JIT), дехто «Володимир Іванович» згадується часто, і з контексту випливає, що він відігравав ключову роль в куруванні воєнних дій на Донбасі та погодження пересування озброєнь через російсько-український кордон. В одному з них, приміром, напередодні катастрофи, 16 липня 2014 року, тоді «прем’єр-міністр» терористичної «ДНР» Олександр Бородай запитує Володимира Івановича, «чи можуть наші вертольоти працювати в районі Маринівки», але кмітливий Володимир Іванович, перш ніж відповісти, просить «увімкнути ключик» (тобто шифрування зв’язку), після чого в записах чути лише шум. Але зранку того ж дня Бородай разом із ще одним фігурантом справи Ігорем Гіркіним були в сюжеті Lifenews у шести кілометрах від прикордонної Маринівки й лише у трьох від місця, де наступного дня був збитий «Боїнг». Також про причетність Бурлаки до війни в Україні свідчать його перельоти. 2014-го і 2015-го він постійно літав до Ростова, Криму і Краснодару – «трьох центрів управління українською операцією», пишуть розслідувачі.

Нагадаємо, літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року над окупованою Росією територією Донецької області. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту. Більшість загиблих (196 осіб) – громадяни Нідерландів. Спільна слідча група встановила, що літак збила ракета, випущена з російського комплексу «Бук».

Першими чотирма підозрюваними в трагедії рейсу МН17 є російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), російський генерал Сергій Дубинський, російський терорист Олег Пулатов і український терорист Леонід Харченко. 9 березня e судовому комплексі «Схіпхол» (передмістя Амстердама) Окружний суд Гааги розпочав судові засідання стосовно перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17 у липні 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Диспетчер Педро Показати IP 28 Квітня 2020 17:20
Вони казали, що моїх дітей вкрадуть?
! Показати IP 29 Квітня 2020 10:51
У педро в основному дітей не має...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus