USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МН17: затриманий СБУ Цемах може стати ключовим свідком у суді в Нідерландах

10 Липня 2019 10:27
Затриманий СБУ колишній командир ППО в місті Сніжне Володимир Цемах може бути причетний до аварії пасажирського Boeing рейсу MH17 в Донецькій області і був свідком цих подій.

Як повідомляє 24 канал, у доповіді на сайті дослідницької групи Bellingcat, опублікованій у вівторок, 9 липня, зазначається, що арешт Цемаха може мати істотний вплив на розслідування Об’єднаної слідчої групи JIT і судової процедури, яка зараз триває.

Дослідники наголошують, що у разі підтвердження даних про те, що у 2015 році Цемах допомагав заховати ЗРК «Бук» і членів його екіпажу, він може стати основним свідком, а можливо, і підозрюваним за звинуваченням у співучасті і покритті злочину.
Володимир Цемах
Володимир Цемах


Цемах є першою затриманою людиною, яка мала прямий зв’язок з військовими операціями так званої «ДНР» на місці під час збиття літака, і це могло б «зміцнити легітимність судового розгляду у Нідерландах».

Автори доповіді зазначають що є досить відкритих джерел та свідчень того, що Цемах командував підрозділом ППО під час збиття MH17. Аналітики знайшли сторінку Цемаха у російській соцмережі Однокласники, на якій вони виявили свідчення того, що бойовик служив у підрозділі протиповітряної оборони станом на 24 серпня 2014 року. На фотографіях, завантажених у цей день, його можна побачити поряд із зенітною гарматою ЗУ-23 на транспортному засобі.

Дослідницька група Bellingcat наголосила, що Росія докладатиме чималих зусиль, аби знецінити свідчення Цемаха, зокрема, вже поширюючи твердження про можливе отримання від нього неправдивих свідчень із застосуванням сили. Тому також критично важливо, щоб слова Цемаха підтверджувалися об’єктивними доказами.

Кого підозрюють у збитті літака рейсу MH17?

СБУ оголосила підозри 4 фігурантам:

Ігорю Гіркіну («Стрєлкову»); Леоніду Харченку («Кроту»); Сергійю Дубинському («Хмурому»); Олегу Пулатову («Гюрзі»).

Розслідувачі з Bellingcat, крім цих 4, підозрюють ще 8 бойовиків та російських найманців:

Едуарда Гі га Шарпа («Змію»); Ігоря Безлера («Бєсу»); Сергія Поваляєва («Боцману»); Валерія Стельмаха («Найманецю», «Баті»); Ігоря Українця («Мінеру»); Олександра Ходаковського («Скіфу»); Олександра Семенова («Саничу»).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 10 Липня 2019 11:48
а ще до суду в Гаазі принесуть ще теплі постелі з помешкання неподалік після термінової втечі після авіакатастрофи доньки Путіна з бойфрендом..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus