USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Авіакатастрофа МН17: СБУ оголосила підозру чотирьом фігурантам справи

7 Липня 2019 07:00
Слідчі Головного слідчого управління СБУ оголосили про підозру чотирьом фігурантам справи за фактом збиття літака «Боїнг 777» рейсу MH17 над Донбасом.

Як йдеться у повідомленні на сайті спецслужби, передає ТСН, підозру оголошено громадянину Росії Ігору Гіркіну, генерал-майору ГРУ Сергію Дубинському, полковнику Олегу Пулатову та громадянину України Леоніду Харченку.

Як повідомлялося, Міжнародна об’єднана слідча група офіційно висунула звинувачення у збитті рейсу MH17 над Донбасом одному із лідерів бойовиків на сході України Ігорю Гіркіну (Стрелкову), українцю, який воював за «ДНР», Леоніду Харченку («Кріт»), російському генералу Сергію Дубинському («Хмурий») та полковнику РФ Олегу Пулатову («Гюрза»).

Пізніше у РФ з’явилася перша реакція на нові результати розслідування катастрофи MH17.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в зоні збройного протистояння на сході України був збитий Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпура. Трагедія сталася на сході Донецької області в районі села Грабово, розташованого неподалік від Тореза. Всі 298 осіб, які перебували на борту, загинули.

Розслідування показало, що Boeing був збитий ракетою серії 9М38, використовуваною в зенітно-ракетний комплекс «Бук». Установка була доставлена з Росії і запущена з території, яка контролювалася тоді сепаратистами. Фрагменти ракети серії «Бук» були виявлені під час розтину тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних прорізів кабіни літака.

Міжнародній слідчій групі вдалося встановити більшу частину маршруту, яким ЗРК «Бук» прямував на територію України, а також маршрут його руху у зворотному напрямку. За версією слідства, комплекс переміщувався з території Росії на територію Східної України і пізніше вивезений назад в РФ на білому тягачі марки Volvo.

Висновки МСГ фактично збігаються з результатами розслідування групи Bellingcat – експертно-журналістської організації, що займається незалежними розслідуваннями з відкритих джерел.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
51 -а незнаменита Показати IP 7 Липня 2019 08:17
Шось ранувато .може ше нехай 5 рокыв пройде
! до 51 -а незнаменита Показати IP 7 Липня 2019 17:42
Зміни розкладку (ы), ЛАХТА контужена.
Всезнайко Показати IP 7 Липня 2019 08:34
Гіркіну на тому світі оголосять підозру?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus