USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

МОН поки не скасовуватиме 12-річну шкільну освіту

11 Листопада 2020 10:29
Міністерство освіти і науки поки не планує скасовувати дванадцятирічну систему шкільної освіти і змінювати її на десятирічну. Але це питання ще відкрите.

Про це у Telegram повідомив очільник МОН Сергій Шкарлет, пише Українська правда. Життя.

«Для мене є абсолютно зрозумілим, чому саме 12-річна система. Це загальноєвропейська тенденція. Наприклад, у Німеччині, в деяких федеральних землях, дитина не зможе вступити до магістратури, якщо в неї попередньо немає 15,5 років навчання: 12 років школи і 3,5 роки бакалаврату», – зазначив Шкарлет.

Очільник МОН вважає, що щодо цього питання треба вести діалог із батьками, які, на відміну від освітян, все ще мають більше запитань, ніж відповідей про 12-річну школу.

«Наприклад, перебуваючи у відрядженнях в регіонах та спілкуючись з батьками школярів, неодноразово чув обурення з приводу того, що діти будуть закінчувати школу у 18-19 років», – зазначив Шкарлет.

Але, за його словами, є інші, не менш вагомі аргументи на користь 12-річної школи.

«Тому це питання було й залишається відкритим для фахової дискусії. Ми маємо напрацювати необхідні рішення, щоб 12-річна шкільна освіта діяла, стала зручною та ефективною для дітей, педагогів, батьків», – додав очільник МОН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто мама Показати IP 14 Листопада 2020 22:57
Здуріти можна. Тільки три роки назад придумали 12 років навчання в школі, НУШ. І вже знову про 10-річку. Баламутять батьків та дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus