USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні планують запровадити 12-річну школу

21 Лютого 2016 17:27
Міносвіти пропонує запровадити в Україні 12-річну школу.

Про це йдеться у новому проекті закону про освіту, повідомила перший заступник міністра освіти Інна Совсун під час виступу в Раді, - інформує Українська правда.

Вона зауважила, що в четвер новий проект закону про освіту було відправлено на повторне перше читання до комітету.

"Зміна, яка викликає найбільше дискусій, але ми переконані в ній, - це запровадження 12 річної школи. Ми готові переконувати, що якщо ми рухаємося в напрямку Європи, якщо дивитися на європейський досвід, то наша 11-річна школа викликає питання. Нам потрібно подовжити термін навчання у школі", - заявила заступник міністра.

На її думку, це дозволить зменшити навантаження на учнів та надасть їм право вибору предметів у старшій школі.

Вона також повідомила про намір запровадити незалежну сертифікацію вчителів.

"Передбачається, що незалежна сертифікація, яка буде добровільною, буде давати право на щомісячну доплату до заробітної плати. Тобто ті вчителі, які погодяться на те, щоб пройти добровільну сертифікацію, довести свій вищий рівень підготовки, можуть розраховувати на додаткову надбавку до зарплати", - розповіла вона про ще одну новацію закону про освіту.

Раніше про систему 12-річної освіти роз'яснював міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Нагадаємо, про нововведення, з якими доведеться зіштовхнутися школярам, а також, які перевтілення чекають на сучасну загальну середню освіту, для Інформаційного агентства Волинські Новини розповідала заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 21 Лютого 2016 17:41
Залиште хоч школу та вчителів ,які за 80 зелених роблять з дитини людину , у спокоі і не зачіпайте освіту років з 20 і все стане на своі місця
дідо Показати IP 21 Лютого 2016 17:49
18 тирічні коні будуть вчитися з 6річками ? Це мають бути окремі школи для старшокласників.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 22 Лютого 2016 11:33
Знаєш народну мудрість, ДІДУ: "ВІК ЖИВИ, ВІК УЧИСЬ!" Але вона тебе обійшла стороною. Ти зупинився у своєму розвитку, та й ще повчаєш інших,через це ти й ДІДО. Ти ж маєш змогу тепер через роки, через віки з компютером працювати! І це завдяки технічному прогресу, завдяки науці і освіченим людям. І молоді потрібна освіта і робити трагедію із 12річної освіти в школоах не варто!
Я. Показати IP 21 Лютого 2016 18:03
Надайте вже на кінець року нарешті книжки для 7 класу, то буде більше толку.
Олег Показати IP 21 Лютого 2016 18:28
Тут 10 років витримати непросто, а вони - про 12.
Крук Показати IP 21 Лютого 2016 18:32
Які 12 років у школі? По чому будуть діти вчитися. Пройшло півроку, а підручників надрукували тільки 50%. Про яку реформу у школі можна вести мову. А щодо сертифікації, то хай раніше міністерство сертифікують, а то вони вважають себе всезнайками.
ги ги ги Показати IP 21 Лютого 2016 20:04
То і татом може стати доки довчиться
Наталка Показати IP 22 Лютого 2016 01:37
Син навчається у 4 класі, досі не отримав усіх шкільних підручників. То за які кошти будуть друкувати нові, розраховані на 12-річну програму???
Олег Показати IP 19 Квітня 2016 16:48
- Мамо, тато, я нарешті буду навчатись в школі! - Синку, а ми нарешті закінчили школу! Повний маразм! Немає розуму щоб зробити нормальні реформи? Наприклад, заборона депутатам, чиновникам і іншим посадовим мордам тримати приватні підприємства або профінансувати армію нормально чи тих самих дітей вивчити і зробити чесними політиками та депутатами. Але наша розумна влада викидає гроші направо і наліво. Браво!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus