USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Московську» церкву запідозрили у сепаратизмі?

24 Квітня 2014 16:16
Сенсаційне звернення оголосив сьогодні на сесії Ковельської міської ради депутат з фракції ВО «Батьківщина» Святослав Степанюк.

«У мене запитання до працівника Служби безпеки України, який тут є в залі. На цих вихідних (Великдень) багато було звернень до мене, як до депутата, від наших мешканців з дуже цікавим запитанням, що наша московська церква – Московський партіархат – перерахувала колосальну суму на озброєння російської армії. Це не від одного я чув. Служба безпеки цим питанням займається. Я хотів би, щоб працівник СБУ спростував, чи підтвердив цю інформацію», – сказав він.

Звертаючись до Святослава Степанюка, ковельський міський голова Олег Кіндер чомусь двічі назвав його В’ячеславом. Можливо, це трапилось через те, що неподалік мікрофону, з якого виступав Степанюк, сидів депутат В’ячеслав Шава? Між Олегом Олексійовичем та Святославом Павловичем навіть виник невеликий «мікрофонний» діалог.

«Я зрозумів питання. Будемо говорити, що тут є працівник СБУ, і наскільки він володіє інформацією. Повірте мені, вони всі працюють по напрямках. Давайте, домовляємося, що я зустрінуся по вашому питанню з начальником Ковельського відділення СБУ, і в найкоротші терміни це буде десь надано, я думаю, через засоби масової інформації», – мовив Олег Кіндер.

«Обов’язково це питання треба оприлюднити. Ну, ми повинні знати своїх «героїв». І сьогодні друга інформація, якщо будете зустрічатися з начальником Служби безпеки. Інформація, як тільки депутати зібралися, просочилася. Йдуть заклики звідти, з того «джерела», бойкотувати вибори. Цю інформацію також треба перевірити. І дати відповідь нам депутатам. Я думаю, це питання всіх цікавить. Щоб за наші гроші не вбивали наших дітей потім», – зауважив Святослав Степанюк.

«Дякую за звернення. Обов’язково перевіримо дані факти, тому що до мене також зверталися відносно позиції церкви Російського патріархату в селі Волошки. Там були повішені біло-червоні стрічки на хресті. Я не знаю, чи випадоково, чи це спеціально. І було принципово «батюшкою» визначено, що тільки так повинно бути, і це є емблема, прапор Росії. Його особиста така позиція. По даному питанню також буде проведена перевірка. Хоч це до міста Ковеля відношення немає», – наголосив Олег Кіндер.

До речі, на сесії депутати майже одноголосно дали дозвіл Свято-Троїцькій громаді УПЦ Московського патріархату на розроблення документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), орієнтованою площею 5867 квадратних метрів для будівництва та обслуговування церкви з метою оформлення права постійного користування землею. Під час голосування лише утрималися депутати-бютівці Святослав Степанюк та Микола Гнатюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Іван Показати IP 24 Квітня 2014 16:30
В Степанюка зовсім кришу знесло після Пасхи))). Не можна йому пити стільки... Завтра буде казати, що московських попів в бронжилетах з автоматами бачив).
йййй Показати IP 24 Квітня 2014 16:40
Не на всі 100%, але він правий
читач Показати IP 24 Квітня 2014 16:45
Ну ніби освічені розумні люди, а такі нісенітниці несуть! Ну не лізьте до церкви, не паплюжте і не уподобляйтеся радянській владі!
Олександр Показати IP 24 Квітня 2014 16:57
Ужас, який брєд!!! Ви думаєте, що у наших храмах МП такі дураки служать і такі дураки до них ходять? Ця мурня чимось краща за ці провокації, які влаштовують нині на Дрнбасі??? А ви краще відслідіть, скільки всього зроблено для біженців з Криму чи постраждалих на Майдані представниками КП на Волині, а скільки КП.
пардон Показати IP 24 Квітня 2014 16:58
пардон, МП і КП
МИ Показати IP 24 Квітня 2014 17:30
Перевірте краще хто з року в рік виграє в Ковелі на тендерах, під чиєю кришею!!!!!!!
..... Показати IP 24 Квітня 2014 17:32
Бютовці то відомі провокатори. Замість того аби сприяти консолідації українського народу незалежно від релігійної приналежності вони розколюють країну. Виявляється якийсь Степанюк знає про фінансування церквою російської армії, а спецслужби не знали? Ви уявляєте як таке перерахування мало відбутися? В банку перераховують гроші і пишуть ,Армії Росії. На зброю, Бютовці хочуть зірвати вибори любою ціною.Бо Тимошонка набирає тільки 9 процентів.
erh Показати IP 24 Квітня 2014 17:44
Боже!Вбережи цю нещасну краіну від подібних ідіотів.
Експерт Показати IP 24 Квітня 2014 18:52
Провокатори проявили себе саме в ті дні, коли священики Української Православної Церкви (МП) в усіх парафіях Ковельщини, з власної ініціативи, збирають кошти на закупку необхідних для військових частин української армії матрасів, подушок та медичних засобів.
Експерт Показати IP 24 Квітня 2014 19:01
Дивує позиція мера Ковеля Кіндера, котрий вже не вперше розпалює міжконфесійні чвари, а тепер от, підтримує провокацію безглуздим звинуваченням про біло-червоні стрічечки на хресті у Волошках. В тих традиційних прикрасах придорожних хрестів Кіндер побачив не знак і традиційні кольори Воскресіння Христового і Пасхи, і навіть не символ європейського польського прапора, а чомусь прапора Росії ?!
геть не дивує до Експерт Показати IP 24 Квітня 2014 20:15
позиція кіндера. це обмежений невіглас. і він не просто підтримує провокацію. він її розвиває. бо виступ степанюка це є така собі подача пасу. а кіндер вже зарядив гола. правда в свої ворота. церкві треба подати заяву про розпалювання релігійної ворожнечі. а додатково подати в суд на степанюка і кіндера. якщо вони чогось і бояться то не бога. вони бояться попасти на гроші. їх бити гривнею треба. гроші їх бог.
Правда до геть не дивує Показати IP 24 Квітня 2014 20:48
Хай той кіндер продасть ті машини , які він придбав за останній рік оформлюючи то на сина то на комунальні підприємства. І перерахує на потеби війська. Там буде не один мільйон. А то бач "люстатор" на білому меседесі при офіційних доходах , яких навіть на ланос не вистачить. Хай починає з себе.
Волинь Показати IP 24 Квітня 2014 23:04
Біло-червоні стрічечки - це колір прапора Волині. http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%80_%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D1%97_%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%96
Очевидець Показати IP 25 Квітня 2014 00:02
Один з колишніх вчителів Кіндера казав: "він необучаємий", а тоді вибачався за русим і казав далі: "нажаль, кращого слова про цього учня підібрати не можу".
Ольга Показати IP 25 Квітня 2014 09:53
Політика і релігія взагалі не повинні пересікатись. І чого чіплятися до бютівця Степанюка? Не озвучив би цю думку він, то сказав би хтось інший, бо такі чутки ходять по Ковелю і це факт.
Ользі до Ольга Показати IP 25 Квітня 2014 12:31
В той час, поки депутат-бютівець Степанюк озвучує на сесії провокаційні чутки, що ходять по Ковелю, релігійні громади кожної православної церкви міста і району вже зібрали кошти на підтримку української армії! То хто більше вболіває за Українську державу?
Ковельчанин Показати IP 26 Квітня 2014 06:37
ПЕРЕПОСТ КОВЕЛЬСЬКИХ СВЯЩЕНИКІВ ЗАПІДОЗРИЛИ У МАСШТАБНОМУ ФІНАНСУВАННІ РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ Православне духовенство волинського Ковеля звинуватили у «перерахуванні колосальної суми на озброєння російської армії» та використанні символіки ворожої держави. http://www.volynnews.com/news/policy/moskovsku-tserkvu-zapidozryly-u-separatyzmi/ Оскільки сенсаційні заяви прозвучали під час сесії міської ради Ковеля з уст депутатів та міського голови О.Кіндера, старший благочинний Ковельської округи УПЦ протоієрей Володимир Ровінський та група священиків зустрілися з мером Ковеля та озвучили наступну заяву, адресовану депутатському корпусу та начальнику міського відділення СБУ: «На засіданні сесії Ковельської міської ради від 24 квітня, депутат від ВО «Батьківщина» С.П. Степанюк озвучив заклик до працівників СБУ зайнятися питанням про «перерахування колосальної суми на озброєння російської армії» з боку «московської церкви». У відповідь ковельський міський голова пообіцяв депутату: «я зустрінуся по Вашому питанню з начальником Ковельського відділення СБУ і в найкоротші терміни це буде десь надано, я думаю, через засоби масової інформації». Далі міським головою було заявлено наступне: «Обов’язково перевіримо дані факти, тому що до мене теж зверталися відносно церкви Російського патріархату в селі Волошки. Там були повішені біло-червоні стрічки на хресті… і це є емблема, прапор Росії… По даному питанню також буде проведена перевірка». Шановні депутати, зі всією повагою до вас, народних обранців, вважаємо за необхідне прокоментувати ці звинувачення. 1. Заява про «перерахування колосальної суми на озброєння російської армії» прозвучала саме в той день, коли священики Української Православної Церкви звернулися до своїх парафіян - жителів міста і району, підтримати не тільки духовно, але й матеріально збройні сили Української незалежної держави. Саме у той момент, коли було прийнято рішення на кошти від пожертв закупити матраси, подушки та медикаменти для однієї з військових частин Рівненщини, де проходять мобілізаційні збори військовозобов’язані ковельчани. Саме тоді, коли навколо доброчинної справи об’єдналися представники різних конфесій. Вказана заява розцінюється духовенством та вірними Української Православної Церкви, як намагання перешкодити наданню благодійної допомоги українській армії у важкий час, спроба посіяти серед ковельчан недовіру до патріотичних закликів духовенства. А тому заява є такою, що має бути особливо старанно розглянутою Службою Безпеки України, а результати розслідування мають бути правдиво висвітленні у засобах масової інформації. 2. Серед зареєстрованих, згідно закону України, релігійних об’єднань на території нашої держави немає «московської церкви» та «російського патріархату». Ще до проголошення України суверенною державою, восени 1990 року парафії Руської Православної Церкви на території України були об’єднанні в Українську Православну Церкву - УПЦ. Зареєстрований державою Статут про управління Української Православної Церкви в своєму першому пункті говорить, що вона є «самостійною та незалежною в своєму управлінні та устрої». У 1992 році за певних обставин від УПЦ відділилася частина, котра з часом отримала юридичну назву УПЦ Київський Патріархат. В зв’язку з цим, вживані державними службовцями та народними депутатами терміни «московська церква» та «російський патріархат» є неприпустимими, оскільки розпалюють міжнаціональну та міжконфесійну ворожнечу, порушують закон. 3. З давніх давен хрести на в’їздах в населенні пункти прикрашалися на Волині стрічечками: на Трійцю зеленими, у Великий Піст фіолетовими та чорними, а на Пасху - червоними та білими. Червоний колір є символом пролитої крові, символом жертви, а білий колір символізує воскресіння з мертвих. Потрібно мати досить спотворену радянським минулим та нинішньою російською пропагандою уяву, щоби побачити в цих кольорах не символ Христового Воскресіння, і навіть не кольори прапора Волині, а російський триколор. Звинувачення звичайних сільських жіночок-пенсіонерок, котрі сумлінно доглядають за придорожними хрестами, у сепаратизмі, є, щонайменше, образою почуттів віруючих з відповідними юридичними наслідками. 4. Шановні депутати, кому як не вам, знати, що православне духовенство Ковеля і району є плоть від плоті свого волинського народу. Чи є сьогодні реальні підстви звинувачувати у зраді народу тих, хто протягом століть був поруч з народом у радості і скорботі, у праці і дозвіллі? Згадайте 90-ті минулого століття - тоді, коли більшість з вас, здобувши освіту, назавжди покинули село і батьківську оселю - саме тоді, молоді священики з дипломом в руках їхали з міста у вимираючі села, аби там будувати храми та разом з вашими матерями молитися за Україну і її синів. Хіба вже тільки цей факт не є доказом справжнього патріотизму і вірності своєму народу з боку духовенства? Ковельські священики Українскої Православної Церкви і надалі залишатимуться вірними своїй землі, своєму народу. Церковний амвон незмінно буде місцем проповіді євангельських цінностей, серед котрих жертовна любов до ближнього завжди буде на першому місці. Усі безпідставні звинувачення на нашу адресу у сепаратизмі та їм подібні будемо розцінювати, як свідоме намагання розділити ковельську громаду, посіяти непримиренність та ворожнечу, спровокувати міжконфесійні протистояння у суспільстві. Змушені будемо привселюдно викривати такі факти та давати їм належну оцінку. 5. Священики та вірні Української Православної Церкви складають сьогодні найбільшу конфесію на Ковельщині. Усі разом і кожен зокрема, у своїй галузі, на своєму місці, ми працюємо на майбутнє нашого народу, на процвітання незалежної держави - чи не слід народним обранцям - справжнім патріотам України, скористатися цим потенціалом, чи допустимі сьогодні чвари і провокації «висмоктані з пальця»? Чи не слід шукати того, що нас єднає для спільного блага, а не навпаки? Будьмо ж мудрими та єдними, адже відповідь маємо дати і перед нащадками, і перед Богом! З повагою, старший благочинний Ковельської округи Української Православної Церкви протоієрей Володимир Ровінський»
Ковельчанин Показати IP 26 Квітня 2014 16:32
"КОВЕЛЬСЬКИХ СВЯЩЕНИКІВ ЗАПІДОЗРИЛИ У МАСШТАБНОМУ ФІНАНСУВАННІ РОСІЙСЬКОЇ АРМІЇ" - Відповідь духовенства Ковельщини на провокацію читайте в інтернет-журналі "АМВОН" http://amvon.info/kovelskih-svyashhenikiv-zapidozrili-u-masshtabnomu-finansuvanni-rosiyskoyi-armiyi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus