USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

МОЗ на новорічно-різдвяні свята посилює вимоги карантину в Україні. Перелічили обмеження

18 Грудня 2021 16:06
«Омікрон» зафіксували в Україні. Цей штам поширюється дуже швидко і може стати домінувальним в Європі вже до середини січня. Україні важливо, щоб свята не викликали збільшення числа хворих, а те, наскільки буде потужною очікувана хвиля пандемії, залежить від вакцинації громадян і дотримання ними карантину.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у своєму Tелеграм-каналі.

Радуцький нагадав, що симптоми «Омікрону» відрізняються від добре відомих, які притаманні коронавірусу. Новий штам характеризується: першінням в горлі, сухим кашлем, сильною втомою, болями в м’язах, нічною пітливістю.

«Розпочинаються новорічні та різдвяні масові заходи із великими скупченнями людей: відкриваються ярмарки, парки атракціонів, льодові катки», – вказав Радуцький.

Читати ще: Люди, які перехворіли на COVID-19, старіють швидше, – вчений

У зв’язку з пандемією МОЗ посилює протиепідемічні вимоги проведення масових заходів. Зокрема, територія масового заходу має бути огородженою, на вхідному встановленому пункті контролю, де у відвідувачів перевірятимуть сертифікат вакцинації (або підтвердження протипоказання до щеплення), негативного результату тестування чи довідки про лікування.

«У регіонах «червоної» зони необхідно мати сертифікат про проведення двох щеплень, у «жовтій» – щонайменше одного», – наголосив Радуцький.

Також він уточнив, що для зменшення черг на вході МОЗ рекомендує нанести розмітку на відстані 1,5 м від одного місця до іншого.

«Можливо, відвідувачам справді доведеться зачекати на вхід, але це дає гарантію, що на майданчику для святкування буде безпечне середовище», – пише Радуцький.

Читати ще: Як швидко можуть з’явитися симптоми штаму «Омікрон» після зараження

Також залишаються чинними і вимоги минулих свят: усі відвідувачі та персонал компанії, які забезпечують захід, повинні бути в масках, які міцно прилягають до обличчя, закриваючи ніс та рот.

Як повідомлялося, новий штам коронавірусу «Омікрон» швидко передається і є побоювання вчених, що він може блокувати дію вакцин. Симптоми «Омікрону» дещо відрізняються від інших варіантів, таких як «Дельта», але їх часто описують як легші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сс Показати IP 18 Грудня 2021 16:15
Ідіть ви у д:::пу містер радуцький!!!
Анонім Показати IP 18 Грудня 2021 19:15
Я рекомендую йти їм в...відставку.
О Показати IP 18 Грудня 2021 22:56
Вакциновані сусіди наразі хврріють, то про яку безпечність можна говорити, набридло читати цей "брєд"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus