USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

МВФ відмінив транш для України не через блокаду, – експерт

23 Березня 2017 07:00
Міжнародний Валютний Фонд скасував черговий транш фінансової допомоги Україні не через блокаду Донбасу, а тому, що у представників Фонду виникли сумніви щодо призначення Найджела Брауна аудитором НАБУ.

Таку точку зору висловив політолог Вадим Карасьов, додавши, що МВФ міг вразити сам факт наближеності Брауна до президента Порошенка, а, відтак, усвідомлення того, що робота аудитора НАБУ, м’яко кажучи, не буде ефективною.

«У МВФ, ймовірно, припускають, що з Брауном діла не буде. Підконтрольний аудитор зробить єдиний ефективно працюючий незалежний антикорупційний орган не таким вже незалежним», - повідомив Карасьов на своїй сторінці у Фейсбук.

Політолог також наголосив, що ще однією прихованою причиною скасування траншу міг стати нещодавній скандал із американськими інвесторами Cargill, які зайшли в Україну з метою долучитись до побудови терміналу у порту, однак досі їм не підготували всіх документів, які б дозволили працювати в Україні.

«Логіка функціонерів МВФ зрозуміла – ви просите грошей однією рукою, а другою рукою розганяєте великих інвесторів, які дивом до вас потрапили. Що буде далі?», - додав Карасьов.

Він також наголосив, що блокада Донбасу фактично стала рятівною паличкою для Порошенка, яка дозволили офіційно пояснити, чому скасували допомогу Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus