USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

МВС збільшить штрафи за самогоноваріння, проституцію і хуліганство

17 Лютого 2009 17:01
Міністерство внутрішніх справ України ініціює збільшення штрафів за самогоноваріння, проституцію та хуліганство. Про це міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розповів в інтерв’ю газеті Сегодня, – 17 лютого повідомляють «Волинські Новини».
«Готуємо пропозиції до ВР переглянути штрафи і за інші види порушень. Наприклад, за самогоноваріння. Сьогодні цей штраф – 150 гривень, що просто несерйозно. Потрібно збільшувати, можливо, і в 10 разів. Як по-іншому боротися з алкоголізмом і побутовим пияцтвом?», – сказав Луценко.
За його словами, в селах самогоноваріння процвітає, що призводить до значного кількості тяжких злочинів на ґрунті пияцтва, в тому числі вбивств, – інформує Корреспондент.
«З цим потрібно боротися, тому я виступаю за посилення штрафів, в першу чергу за збут самогону. Якщо зробив для себе – пий, будь ласка. Але не споюй, наживаючись, інших. При сьогоднішніх мізерних штрафах це нікого не лякає, так ніхто всерйоз проблемою і не займається», – додав Луценко.
Те ж саме, на думку міністра, можна сказати про проституцію. «Країна на очах стає раєм для секс-туризму. Особливо огидно, що процвітає педофілія і дитяча порнографія. Потрібно терміново посилювати боротьбу з цим. Але закон передбачає за це від 51 до 255 гривень штрафу – сміховинна сума», –  сказав він.
Луценко вважає, що потрібно також піднімати штрафи за хуліганство і дрібне злодійство.
«Я взагалі не можу зрозуміти, як це у нас в парламенті один діяч зумів провести межу, нижче якої при крадіжці кримінальної відповідальності просто не існує. У минулому році це було 772 гривні, в цьому вже 907.
Украли корову – немає відповідальності, мобілку – теж немає ... При цьому адмінвідповідальність – 150 гривень. Виходить, украв на 900, заплатив 150 ... Маячня! Тому я ініціюю закон, за яким би була межа 150 гривень, яка б не змінювалася постійно», – сказав міністр, додавши, що все, що вище, підлягає кримінальній відповідальності.
Як повідомлялося, Луценко вважає необґрунтованими останні звинувачення заступника глави Секретаріату Президента Ігоря Пукшина на адресу МВС. Також Луценко заявляє, що почав економити на поїздках у регіони для проведення нарад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus