USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Минув тиждень – нічого не змінилося. Луцький сирота досі в очікуванні житла

29 Січня 2016 11:56
Луцький двірник-сирота, халупу якого хотіли знести колеги-комунальники, і якого взялися прилаштувати чиновники, чекає на позитивні зміни у своїй долі. Поки хлопець тимчасово живе в готелі, але з'їжджати звідти йому - нікуди. Про це повідомляє «Слово Волині».

Нагадаємо, готель, в якому наразі мешкає сирота Тарас Врублевський, проплачений до середини лютого. Службове житло, каже Тарас, для нього теж не вихід, адже йому знову нікуди буде діватися у випадку, якщо його звільнять з роботи.

Як раніше повідомляв перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, хлопця поставили в чергу на соціальне житло.

Гуртожиток, обіцяний владою, ще не знайдено. З кожним днем Тарас все більше засмучується: що ж далі буде з ним і його чотирилапими вихованцями, - адже зима ще не скінчилася.



«Основна мрія – щоби влада у нас була справедлива, чесна, народ не обманювала. І тоді буде Україна процвітати. І яка ще моя мрія – щоби я мав який хоча би куток свій», - зізнався тарас Врублевський.

Ці слова сироти завдяки ЗМІ почула вся країна. Не маючи власного кутка, Тарас побудував халупу і оселився там з котами і собакою. Хатину хотіли знести, але відстояли люди. Побоюючись скандалу, влада пообіцяла допомогти. Однак минув тиждень, а нічого так і не змінилося.

«Інваліди. Каліки… Багато є таких, що не мають де жити і чекають на те житло, а держава байдуже до того ставиться. Тому й немає віри. Ні до чого – тільки можна надіятися на людей. Все! Тільки на людей. На владу нема чого надіятися»,- бідкається безхатько.

Знаючи ціну обіцянкам чиновників, до двірника дзвонять і йдуть небайдужі громадяни. Кличуть перебути зиму. Але якраз словосполучення «тимчасове житло» і лякає Тараса. На таке, було, розщедрився його ЖЕК, але хлопець відхилив і цю пропозицію. На капремонт треба виділити щонайменше 30 тисяч власних заощаджень.

«Був там: стіни розвалюються, стеля падає… Якщо я поміняю роботу, то це службове житло від мене забирають. А я зроблю ремонт, потрачу купу грошей! То для чого мені погоджуватися на таке житло?»,- резонно задається питанням луцький Робінзон.

Поки Тарас Врублевський чекає пропозиції від мерії, живе в готелі. Адже в його халупі, як і надворі, мінусова температура. Оселити парубка в пристойні умови допоміг депутат. Службовці про нелегку долю Тараса «начуті» – тому ставляться до нього як до рідного.

Тарас продовжує трудитися в ЖЕКу. Щоранку - він на роботі. Ні сніг, ні дощ йому не перешкода.



«Кожен ранок вигулюю собаку, то вже доріжки посипані , прибрано. Підметено. Так, що він добре працює. Сміття винесе, прибере біля під’їздів. Молодець», - розповідає лучанин Андрій Блащук.

За двірника без певного місця проживання люди - горою. Кажуть: якщо міськвиконком не допоможе йому з житлом найближчим часом, самі підуть до чиновників на прийом. Тим часом перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запевняє: попросили його, щоби він здав певні документи, щоби поставити Тараса на пільгову чергу. Однозначно – він не може проживати в цій халупі, яку побудував. Це несе загрозу йому самому.

Та небезпека, каже Тарас Врублевський, загрожує не тільки йому. Якщо чотирилапих пухнастиків теж не прилаштувати, їм світить голодна смерть. Тому раз на день після роботи їде до котів з гостинцями.
Хлопець ще сподівається: його житлова проблема - питання часу. Але от тільки чекати довго не може - з кінця наступного тижня на Волині знову похолодання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Олесь Показати IP 29 Січня 2016 12:15
Піар. Гузів, чиновників, жур-налістів-кареспандентов. Хлопчина ЖИВЕ- в Єдіка Бондарука. Який не піариться. А ПРОСТО ДОПОМІГ, ще до "гузьоготелів". та ласок. Живе. Так в чужій хаті. АЛЕ- В гарних умовах. А що хоче мати-(і має право), своє житло, це нормально.Всі хочуть. Допомогти сироті- святе діло. І для мера теж...... Чекаємо, спостерігаємо...А гузь- клоун. Піар "не в тему...."
Анонім до Олесь Показати IP 29 Січня 2016 14:26
є і старші від Гузя клоуни - раманюк, гунчик та інша шушваль
Хлоп Показати IP 29 Січня 2016 12:37
Якщо надії на владу ніякої, то чому б не піти в офіс розвитку кварталу? Там обов"язково допоможуть із житлом. ВН, чому ви не допоможете хлопцю? Підскажіть йому, а потім напишите, хто ж таки йому надав "тимчасовий куточок". 100 відсотків, фонд "Новий Луцьк" повинен бути першим у допомозі виборцям!
Анонім Показати IP 29 Січня 2016 12:37
Героїв ще не почали забезпечувати житлом...до речі; а як у "сироти" в 25років, відносини з призовом до АТО? Чому він втік з батьківщини
Досить шмаркляти Показати IP 29 Січня 2016 12:40
Скільки в Луцьку сиріт? Вони всі забезпечені житлом? Які переваги має цей повнолітній, з руками і ногами не інвалід, на подібні преференції? Тисячі молодих одиноких людей працюють, заробляючи гроші, та знімають житло.
я Показати IP 29 Січня 2016 12:50
шкода його.
Ася Показати IP 29 Січня 2016 12:52
Таких, як він у нас десятки тисяч. Хто і що йому повинен. Хто і за що йому повинні дати задарма житло? Люди схаменіться.Він має руки і ноги хай заробляє.Він не сирота в нього є мати на Тернопільщині. І чого він тут зупинився, а в себе в Тернопільщині хай просить житло.У мене також нема житла, я знімаю квартиру і плачу сама, за мене мерія не платить.Я чим гірша цього хлопчака. У мене дві вищі освіти, а зарплата 2000 тисячі. Хай їде в Польщу і гроші заробляє. йому ніхто нічого не повинен.Хто наглеее, той хитрее
Галина до Ася Показати IP 29 Січня 2016 13:21
Я б дуже хотіла,аби Ви особисто поспілкувалися з цим хлопцем.Тоді б Ви зрозуміли ,що "...Хто наглеее,той хитрее...",до нього аж ніяк не відноситься.У нього немає вищої освіти,яку б могла йому дати мати. Мати відмовилася від нього ще як він народився,як тільки дізналася ,що у нього великі проблеми з серцем(це відповідь АНОНІМУ,щодо відносин з призовом до АТО),... І ще одне,не можна так реагувати на чужу біду,не знаючи всієї правди....Бо хто його знає ,що Вас чекає в майбутньому.Недарма кажуть життя-бумеранг...Якщо не хочете,чи не можете йому нічим допомогти,то хоч не розкидайтеся такими коментарями.Я Тараса знаю особисто,повірте такої світлої людини,при таких життєвих обставинах, я ще не бачила.
Лучанка до Ася Показати IP 29 Січня 2016 13:40
Не задарма!!! Він сирота. Напівсирота. І ми офіційно не знаємо та не маємо уявленна чи мати його визнала чи ні. Можливо відмовилась від нього ще в дитинстві. В багатьох є батьки. В усіх. Але це не означає, що ці батьки про нас піклуються. Батьки, нажаль, є різні!!! Хтось життя віддасть за своїх дітей, а хтось ще тих дітей і на органи продасть. А на рах. Тернопільщини,як на мене, то краще,нехай, такі щирі та добрі люди,як це хлопчина тут будуть та заробляють гроші, а не "панаєхавші", які злили та зрадили Україну і українців там на Сході, а тепер працюють " (та форсують по місту ) по переведенню" в "наукрутішій" та найтупішій держ. організації України!!! Схаменіться. А в нас не важливо, нажаль, с-ки в тебе освіт. Чи 2 чи 1, чи 0. В нас голвоне які в тебе є знайомства та с-ки бабла маєш, нажаль. Ти хоч 200 їх май, а це не домомже. Тому що тут працюють "всі свої", ПОГОЛОВНО!!!А якщо хтось і є "чужий", то цей і є "козликом" та винуватцем усіх негараздів на роботах. В нас масштабно треба все міняти. Просто, люди нічого ще не зрозуміли. А хто розуміє, то виїхав або намагається виїхати звідси. Вибори у ВР та Президента показали ще тоді,що Ви і так залишились волинянами..., тому що ні одна західна область не обрала депутатів-диктаторів, а Ви за вікна в садочках чи школах продалися... Тому, шановні, підіть покайтеся, але щиро і одумайтесь. СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Анонім до Ася Показати IP 29 Січня 2016 14:10
Підтримую. В селах повно порожніх хат.
Олекса Показати IP 29 Січня 2016 13:47
Гузь популіст. Напевно ще з міської ради набрався. Там ще досі такі методи роботи.
Анонім Показати IP 29 Січня 2016 14:00
Він не наглий. Я його бачила на вулиці. Нагадує загубленого маленького котеня, нікому не потрібного. З вигляду здоров я не дуже. Йому обов язково треба допомогти.
оля до Анонім Показати IP 29 Січня 2016 15:18
анонім, а які у тебе відносини з АТО?
Руслана Показати IP 29 Січня 2016 15:19
Людині потрібно допомогти,це однозначно,але і людина повинна теж приймати в цьому активну участь."Спасение утопающих,дело рук самих утопающих"
FV Показати IP 29 Січня 2016 16:43
Бути нормальною людиною, законослухняним громадянином і сумлінним працівником та отримувати таку зарплатню,що не вистачає на найелементарніші, життєво необхідні речі -ось це жах, позорище і нонсенс. Але це нікого не хвилює, бо всі вже так звикли до божевільного абсурду в нашій державі. Яка різниця сирота, не сирота - людина працює легально і добросовістно, то й повинна отримувати відповідну зарплатню, а не виживати, бомжувати і побиратись -ось чого повинні добиватись і звичайні громадяни і наші "благодійникии" "отці родні", а не дешево піаритись.
Анонім Показати IP 29 Січня 2016 17:11
Здоповий хлоп хай і де на дві роботи,або іншу більш оплачувану,хай з хазяйкою житло знімає,зробили тут трагедію,є люди які дійсно нужденні,а то лось здоровий,
Тарас Чурило Показати IP 29 Січня 2016 17:31
Отак в нас міська влада дотримується своїх обіцянок?
Юся Показати IP 29 Січня 2016 18:06
Бідний хлопчина, надіюсь йому допоможать.
сраный луцк Показати IP 29 Січня 2016 21:39
Текст Постанови)Поселить хлопчину .у Романюка Гуся_он же Гузя.Данильчука.Пизу или Пизи.Яковлева.Григоренка.и у дочьки Климчука-Юля-сосуля.Пусть мальчуган поживет. А еще За что скакал майдан.Где Романюк спрятал доллары и почему Пашп Дагтльчук он же *****.Не ездит на своем Новом Инфинити.Злочинну Паннду Гедть.
ВОВК Показати IP 29 Січня 2016 22:07
ця влада повне *****. Одному пацану помогти не може а ще в Європу преться. Шелупонь поліська скачіть далі бо вас знову наєб....і
Не клич вовка до ВОВК Показати IP 30 Січня 2016 00:46
Що ти там за Європу торочиш? Європа - це закон! Назви мені хоч одну норму закону за якою цей інфантильний повнолітній бицюган має переважне право на житло в порівнянні з іншими першо- і позачерговиками, які вже й посивіли десятиліттями стоячи в черзі на квартиру.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus