USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Митрополит Ніфонт очолив Божественну Літургію У Почаєві

12 Вересня 2008 10:05
У середу, 10 вересня, у Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулися урочистості з нагоди дня пам’яті преподобного Іова Почаївського. Про це 12 вересня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією прес-служби Волинської єпархії УПЦ, мощі Угодника Божого у день свята перенесли з печерної церкви до Свято-Успенського собору Лаври, де архієреї на чолі з митрополитом Ніфонтом прочитали акафіст преподобному перед його чесними мощами.
Пізніше відслужили всенічну, під час якої усіх помазали святою оливою. Вранці відслужили урочисту Божественну Літургію, яку очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.
Митрополиту співслужили і інші архієреї Української Православної Церкви: Марк, архієпископ Хустський і Виноградівський; Варфоломій, архієпископ Рівненський і Острозький; Сергій, архієпископ Тернопільський і Кременецький; Феодор, архієпископ Кам\'янець-Подільський і Городоцький; Августин, архієпископ Львівський і Галицький; Володимир, архієпископ Почаївський; Іриней, єпископ Ніжинський і Прилуцький.
Виголошуючи проповідь, митрополит Ніфонт розповів присутнім про життя преподобного Іова та про хрест монашеського життя.
Після святкового богослужіння відбувся хресний хід з мощами преподобного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus