USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Митрополит Ніфонт презентував збірку своїх проповідей

15 Жовтня 2008 15:47
У стінах Волинської духовної семінарії відбулась презентація духовної книги «Проповіді». У книзі зібрані проповіді, в свій час виголошені керуючим Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом в основному в єпископському сані, – повідомляють 15 жовтня «Волинські Новини».
За інформацією прес-служби Волинської єпархії УПЦ, збірка проповідей присвячена 1020-ій річниці Хрещення Русі та видана з нагоди 60-ччя митрополита Ніфонта. Над збіркою потрудився клірик Волинської єпархії викладач ВДС ігумен Онуфрій (Куц) та його мама, котра за фахом філолог.
Розповідаючи студентам про роботу і стиль проповідей митрополита, отець Онуфрій зауважив: «Характер проповідей – це відлуння подій, що відбувалися у нашій молодій державі і за її межами у православному світі. І ось тому проповідування Євангельських істин не обмежувалось роз’ясненням сторінок лише старозавітної історії, подій та притч новозавітніх, а доповнювалось роз’ясненням стану сучасного життя з його трагічними подіями і фактами».
Також в цей день з студентами зустрівся і митрополит Ніфонт. Владика подякував викладачам та вихованцям ВДС за підтримку та участь у святкуваннях його 60-річчя. Від імені викладачів та студентів семінарії владику з ювілеєм привітав проректор ВДС протоієрей Сергій Ющик.
Після привітання архіпастир розповів про деякі моменти свого земного життя та про проповідницьку діяльність священства. «Пастирський обов’язок і відповідальність за спасіння людських душ, прагнення допомогти людям пізнати істину, а відтак наслідувати блаженну вічність, спонукають кожного доброго пастиря залишати у проповідях свої сердечні свідчення для нової сторінки історії нашої Церкви», – додав митрополит. На згадку про зустріч владика подарував для семінарії збірку проповідей і кожному студенту ікону Пресвятої Богородиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus