USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

МЗС заперечує участь у переговорах з Грузією про екстрадицію Саакашвілі

15 Грудня 2017 15:21
Міністерство закордонних справ України не бере участі в переговорному процесі про можливу екстрадицію екс-президента Грузії, лідера партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

Про це заявив заступник глави МЗС України Василь Боднар, пише Главком.

«МЗС не проводить (переговорів. – Ред.) точно. Грузія в моїй компетенції, але ніяких контактів за лінією МЗС не було», - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Боднар пояснив, що такі запити надходять за лінією Міністерства юстиції на Генеральну прокуратуру. «МЗС не присутній у цьому процесі», - додав дипломат.

Нагадаємо, в липні цього року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Міхеїла Саакашвілі українського громадянства.

В серпні Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів ряду країн, в тому числі України, запит про екстрадицію Саакашвілі.

В кінці жовтня міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявила, що «документація, яка раніше була направлена грузинською стороною до України створює міцну основу для позитивного рішення щодо екстрадиції Саакашвілі у випадку бажання української сторони». Тоді ж заступник головного прокурора Георгій Гонгадзе заявив, що для екстрадиції Саакашвілі «існують достатні підстави, які раніше надала Україні грузинська сторона».

Заступник генпрокурора зазначив, що в попередні роки Грузія двічі отримала відмову в екстрадиції Саакашвілі, але тоді мотивом відмови було його українське громадянство.

Наразі Грузія поки не отримувала відповідь України на запит про екстрадицію Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня 2017 року. Як відомо, його підозрюють у змові з олігархом-втікачем Сергієм Курченком, який, за версією ГПУ, фінансував останні акції протесту в Києві, ініційовані колишнім головою Одеської облдержадміністрації. Вже 11 грудня Печерський районний суд Києва відмовився арештовувати політика на період розслідування і відпустив Міхеїла Саакашвілі з-під варти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 15 Грудня 2017 20:39
МИХО ПОСАДЯТЬ ЗА ГРАТИ БЛИЖЧИМ ЧАСОМ! АМОЖЕ ЩЕ Й ВТЕКТИ З ДНЯ НА ДЕНЬ В ГРУЗЫЮ АБО В АМЕРИКУ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus