USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НА «2+2» покажуть сюжет про героя-комбата 51 бригади

12 Жовтня 2015 15:20
Про кадрового офіцера 1978 року народження Андрія Задорожнього, який загинув на сході 1 серпня, рятуючи свого товариша по службі, канал «2+2» зняв сюжет, який вийде в ефір 14 жовтня, у День Захисника України, о 16:25.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці волонтер Костянтин Зінкевич.

«У середу, 14 жовтня, о 16:25 в День Захисника України телеканал «2+2» покаже перший випуск оновленої військово-патріотичної програми «ХОРОБРІ СЕРЦЯ». У програмі, присвяченій артилеристам, буде також сюжет про Андрія Задорожнього, офіцера 51-ї бригади, який загинув, рятуючи своїх бійців, а також вручення для його родини ордена «Народний Герой України», - написав Зінкевич.

Нагадаємо, 1 серпня минув рік відтоді, як у неоголошеній війні на Донбасі, рятуючи життя своєму товаришеві, загинув командир мінометної батареї 51-ї ОМБр 36-річний капітан Андрій Задорожній.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО РОДИНУ ГЕРОЯ

Згідно з інформацією, яка згодом з’явилася у ЗМІ, того дня він зі своїми бійцями (сержант Руслан Калуш, молодший сержант Андрій Курочка, старші солдати Михайло Котельчук, Сергій Дармофал і Сергій Кушнір) їхав у вантажівці «ГАЗ-66» у розвідку в бік Амвросіївки. Крім 4-х солдатів, у кузові був ще й міномет.

Наскочивши на протитанкову міну, їхня машина підірвалася й перекинулася. Водій загинув на місці, а трьох воїнів вибуховою хвилею викинуло з кузова.

На одного з них упав міномет. Андрій, який їхав у кабіні, кинувся рятувати хлопця, але загинув сам, а солдат згорів заживо.

Із шести вижив лише один. За мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни капітан Андрій Задорожнійнагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Як повідомяло Інформаційне агентство Волинські Новини, 14 жовтня, у День Захисника України, в Луцьку відбудеться низка заходів. Зокрема, відкриття музею пам’яті героїв Майдану та АТО, свято Покрови на Замковій площі, під час якого відбудеться нагородження учасників АТО, мистецьке свято патріотичної пісні та святковий концерт для ветеранів та воїнів АТО.



На фото: вдова Героя Наталія Задорожня з дітьми Андрійком та Анею.

ОГОЛОШЕННЯ !!!У середу, 14 жовтня, о 16:25 в День Захисника України телеканал "2+2" покаже перший випуск оновленої війс...

Posted by Konstantyn Zinkevych on 11 октября 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus