USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На честь загиблого військового з Волині Костянтина Мрочка назвали вино в Ізраїлі

6 Квітня 2023 07:11
Чотири з половиною роки тому Костянтин Мрочко з Благодатного заклав виноградник на фермі в Ізраїлі, де він працював. Вино з першого врожаю назвали на честь Констянтина, який загинув у бою з окупантом.

Про це розповіла мати загиблого Героя Алла Євгенівна, пише БУГ.

Костянтин загинув під Києвом 8 березня 2022 року. Посмертно йому було присвоєно звання Герой України й удостоєно орденом «Золота зірка». 31 березня 2023 року, у річницю звільнення Бучі, Президент Володимир Зеленський вручив орден рідним Героя.

Костянтин понад 4 роки працював на органічній фермі в Ізраїлі, де заклав виноградник, доглядав за ним, плекав. За цей час він та власники ферми і працівники стали друзями, проводили разом багато часу. Костянтин навіть радив завести на фермі пасіку та курей, допомагав порадами у веденні господарства.

Читати ще: Героїчний екіпаж вивів колону танків через мінне поле з Дебальцевого

До повномасштабного вторгнення він мав їхати на збір першого врожаю винограду. На жаль, не судилось...Загибель Костянтина стала великою втратою для всіх, хто його знав.

«Коли твоє серце наповнене добром і любов’ю, це назавжди залишає слід в душах людей, яких ти знаєш і які знають тебе. Де б ти не був, в якому б куточку світу не перебував, незалежно від національності, приналежності до релігії...Бо любов, доброта і порядність – це ті людські якості, які цінуються всюди, на всій земній кулі», – каже мама загиблого захисника.

Пам’ять про Костянтина житиме в цьому вині й назавжди у наших серцях.
Переклад:

«Це рожеве вино «Костя» присвячене пам’яті нашого дорогого друга Кості Мрочка. Костя був опорою нашої органічної ферми «Лев-Адам», сильною людиною з великим серцем і неперевершеною майстерністю. Коли під час російсько-української війни 2022 року Костя повернувся на Батьківщину, в Україну, аби возз’єднатися з сім’єю, він пішов добровольцем до української армії, щоб захищати свою країну. На жаль, він загинув у бою при обороні Києва і був посмертно нагороджений Президентом України медаллю Пошани за надзвичайну хоробрість. Усі оточуючі Костею захоплювалися, а він, своєю чергою, захоплювався нами: народом Ізраїлю та його Краєм. Разом із молоддю, яка працювала на фермі, Костя закладав виноградники, з яких вироблялося це вино Rose. На жаль, Костя ніколи не мав привілею насолодитися ним. Пам’ять про його міцні руки і ніжне серце живе в цьому вині, в його неповторному освіжаючому смаку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus