USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На чому їздять лідери країн світу

17 Жовтня 2017 22:10
Лідери держав, як і прості смертні, змушені пересуватися на автомобілях. Різниця лише в тому, що їх авто - не консервні банки, які при ударі мнуться в коржик, а броньовані машини, начинені різноманітними системами безпеки, йдеться у матеріалі порталу 2000.

Петро Порошенко, в порівнянні з лідерами інших країн, досить скромний: в його гаражі - зовні нічим не примітний чорний седан Mercedes S600 представницького класу. Саме на ньому він приїжджав на свою інавгурацію. До слова, на таких же авто традиційно їздять всі президенти Молдови. Найпотужніша модель оснащена двигуном в 530 «конячок», який розганяє її до 100 км/год за 4,5 сек., А максимальна швидкість (250 км/год) обмежена електронікою. У Німеччині ціни на броньовану версію для бізнесменів починаються з 470 тис. євро.
Mercedes S600
Mercedes S600

А ось Олександр Лукашенко, який заборонив чиновникам, за винятком вищого керівництва, кататися на іномарках, поважає шикарний в усіх відношеннях Maybach 62, движок якого потужністю 550 к.с. здатний розігнатися до 100 км/год за 5,2 сек. До такої ж моделі мають пристрасть президенти Азербайджану Ільхам Алієв і Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Вартість машини в залежності від комплектації становить півмільйона євро.
Mercedes-Benz S600 Pullman Guard
Mercedes-Benz S600 Pullman Guard

На відміну від них, Володимир Путін з 2004 року пересувається на Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, який оснащений двигуном потужністю 400 к.с., системами гасіння вогню і надійно захищає пасажира від автоматів, гранат і газових атак. Звідси й вартість - 1,4 млн. євро.
Maybach 62
Maybach 62

Президент США Барак Обама їздив на семимісному лімузині Cadillac One, який отримав прізвисько «Звір» за те, що вважався найбезпечнішим в світі.

Концерн General Motors ще два роки тому взявся за розробку аналогічної моделі і презентував її Дональда Трампа. Новий Cadillac One хоч і не може розігнатися більше 100 км/год, проте здатний витримати вибух протитанкової міни, може створити димову завісу, оснащений системою нічного бачення, кисневим балоном, обладнанням для переливання крові, а також автоматичними гарматою і рушницями. Салон авто герметичний, і тільки водій може опустити своє скло лише на кілька сантиметрів.
Лімузин Cadillac One
Лімузин Cadillac One

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не дарма вибрала седан Audi A8L: щодо безпеки, то він нічим не поступається американському Cadillac One, кулемети і гранати йому ніякої шкоди не заподіють, колеса непробивні, а двигун потужністю 500 «конячок» розганяє машину до «сотки» за 4,7 сек. Авто «нашпиговано» електронікою, включаючи систему нічного бачення, а переднє сидіння складається і перетворюється на підставку для ніг, що дозволяє пасажиру під час поїздки повністю розслабитися. У стандартній комплектації авто коштує $150 тис.
Audi A8L
Audi A8L

У Франції, починаючи з 1954 року, всі президенти приїжджали на інавгурацію на автомобілях французького виробництва. Ніколя Саркозі вважав за краще Peugeot 607 Paladine (двигун 210 к.с.), а Франсуа Олланд - звичайний Citroen DS5. Еммануель Макрон в нинішньому році під час інавгурації звів з розуму охорону, проїхавшись на різних машинах. Але його улюблена модель - кросовер Citroen DS7 Crossback, оснащений розсувним дахом, двигуном в 225 «конячок», системою напівавтоматичного управління і приладами нічного бачення.
Peugeot 607 Paladine
Peugeot 607 Paladine
Citroen DS5
Citroen DS5

Королева Єлизавета II подорожує в одному з двох лімузинів Bentley Arnage, які їй подарував виробник в 2002 році в честь 50-річчя від дня сходження на трон. Кабіни авто герметичні, а кузов і скло броньовані. Двигуни потужністю 457 к.с. розганяють авто до «сотки» за 5,8 сек., а максимальна швидкість - 270 км/год. Машина, враховуючи популярність самої фірми, не надто дорога - $550 тис.
Лімузин Bentley Arnage
Лімузин Bentley Arnage

Король Швеції Карл XVI Густав віддає перевагу Porsche 911 (вічно молода легенда з двигунами 350-560 к.с. Заворожує зовнішнім виглядом не тільки затятих фанатів, а й перехожих),
Porsche 911
Porsche 911
король Норвегії Харальд V - Lexus LS 600h,
Lexus LS 600h
Lexus LS 600h
президент Фінляндії Саулі Нііністе для офіційних візитів використовує Mercedes-Benz S600 L Guard,
Mercedes-Benz S600 L Guard
Mercedes-Benz S600 L Guard
король Нідерландів Віллем-Олександр в минулому році пересів на електрокар Tesla Model X, який може проїхати на електриці 322 км, а до «сотки» розігнатися за 6 сек. Вартує електромобіль $138 тис.
Електрокар Tesla Model X
Електрокар Tesla Model X

На відміну від них, голландський прем'єр-міністр Марк Рютте їздить на велосипеді і нікого не боїться. Причому використовує двоколісний транспорт навіть у тих випадках, коли їде з офіційним візитом в інші країни. Марк Рютте пояснює це тим, що піклується про навколишнє середовище. До слова, на обід він ходить пішки в звичайне кафе, розташоване неподалік від місця роботи, і поліція цей район не перекриває.

Папа Римський Франциск відрізняється демократизмом і використовує для поїздок не спеціально розроблені «папамобілі», як його попередники, а звичайні Renault 4, Ford Focus або Fiat 500L. Він засуджує священиків або черниць, що сидять за кермом розкішних авто останньої моделі. Не так давно йому подарували електрокар Opel Ampera-e.

Вважається, що Ватикан стане першою країною в світі, яка відмовилася від машин з двигунами внутрішнього згоряння. Новинка оснащена електромотором в 203 «конячки», а енергії батареї вистачає на 300 км. Та й розгін вражаючий - 100 км/год всього за 7 секунд.

Лідер КНР Сі Цзіньпін є шанувальником китайського автопрому - використовує лімузин FAW Hong Qi HQE (в перекладі з китайського Hong Qi - «червоний прапор»).
FAW Hong Qi HQE
FAW Hong Qi HQE

Кім Чен Ин має всі підстави турбуватися про свою безпеку. Два роки тому в Північну Корею через Китай доставили броньований Mercedes, зроблений за спецзамовленням у Німеччині і оснащений усіма сучасними системами захисту. Крім того, лідер КНДР використовує для поїздок ще два застарілих лімузина Mercedes S600.
Mercedes S600
Mercedes S600

Японський імператор Акіхіто, як і Сі Цзіньпін, патріот своєї країни. У його розпорядженні ексклюзивна модель Toyota Century Royal ручної збірки з двигуном потужністю 350 «конячок». Прем'єр-міністр Сіндзо Абе також катається виключно на японських автомобілях - седані Toyota Century або гібридному Lexus LS 600h L.
Toyota Century Royal
Toyota Century Royal

Офіційним автомобілем глави Бразилії Мішеля Темера є Rolls-Royce Silver Wraith 1952 року випуску з відкидним верхом. У президента Мексики Енріке Пенья Ньєто в гаражі кілька десятків Chevrolet Suburban, які використовуються як для особистих цілей, так і для кортежів. До слова, Suburban, починаючи з 1935 р, випускає General Motors. На відміну від звичайних моделей, всі машини, якими користується Енріке Ньєто, оснащені бронекапсулою.

Арабські шейхи обожнюють розкішні авто. Султан Брунею Хассанал Болкіах грошей не шкодує, у нього в гаражі, за даними

ЗМІ, до 5 тис. шикарних автомобілів. Наприклад, весільний лімузин Rolls-Royce Silver Spur Gold Limousine, покритий золотом в 24 карата, султан купив для дочки за $14 млн.
Rolls-Royce Silver Wraith 1952г.
Rolls-Royce Silver Wraith 1952г.

Однак слід зазначити, що деякі арабські лідери вважають за краще не шикувати за кордоном. Новий король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд, який відвідав в цьому році Індонезію, привіз з собою дві звичайні на вигляд броньовані машини Mercedes-Benz S600.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цукерман М. Показати IP 17 Жовтня 2017 22:55
Тільки дійсно народні лідери підтримують свого виробника ! Особистий приклад нородно-обраного - це високий патріотизм і гордість за свою країну . А поступати так , типу роби як я сказав - результат нульовий ....
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 18 Жовтня 2017 13:35
ПОКУПАЙ У НИМЦЯ! ТИ Ж ПЕРЕМОЖЕЦЬ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus