USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Херсонщині у воді залишаються 46 населених пунктів

12 Червня 2023 09:50
На Херсонщині у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл – 32 на правому березі та 14 на лівобережжі, вода продовжує відходити, рятувальна операція триває.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«По підтоплених населених пунктах. Ситуація без змін, у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл, 32 на правому березі та 14 на лівому. На звільненій території затоплено 3801 будинок», – йдеться у повідомленні.

За його словами, вода продовжує відходити, вже досягла позначки 3 м 29 см. Якщо порівнювати з вчорашнім вечором, то рівень зменшився на 64 см.

Прокудін запевнив, що, незважаючи на шквальний вогонь російських терористів, триває рятувальна операція, на правому березі з водяної пастки вдалося витягнути 2 743 людини, з них 228 дітей та 77 маломобільних осіб. Тільки з Херсона евакуювали 2 318 містян.

На лівому березі ситуація залишається критичною, евакуацію росіяни блокують, і самі її не проводять. До того ж, заважають рятувати людей, відкриваючи вогонь у спину літнім та маломобільним жителям області, як це було напередодні. Однак Прокудін підкреслив, що рятувальна операція «нашими силами» триває і на лівому березі. Як зазначив начальник ОВА, звідти вже витягнули 112 людей, додавши, що подробиць розкривати не може.

Своєю чергою, Укргідроенерго запевняє, що фахівці шукають спосіб продовжити вимірювання.

Рівень води у Дніпрі на позначці Херсон за добу знизився на 57 см і станом на 06:00 12 червня становив 3,62 м.

Підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС, запевнили в Укргідроенерго.

Водночас «у зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням», ідеться в повідомленні.

Як повідомляли, вчора армія Росії атакувала човен із цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині. Три людини загинули, щонайменше 23 особи зазнали поранень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus