USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На військовому полігоні визначили площі для відходів з ветсанзаводу

10 Травня 2017 10:12
На території авіаційного полігону Повурськ, що знаходиться в Ковельському районі, знайшли три підходящі площі для скидання відходів з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

Про це йшлося під час наради в стінах ОДА спільно з першим віце-прем'єр-міністром України Степаном Кубівим.

Як стало відомо, на полігоні побувала комісія, яка обстежила 8-9 площ, з яких 3 визначили як підходящі. Проте, для вивезення потрібне звернення до командира полігону з Міністерства оборони України.
«Жоден полігон, який має землі біля громади, не може сказати, що проблема громади для нього нецікава», - зазначив Кубів та пообіцяв, що це питання після повернення в Київ пропрацюють з Міністерством оборони України.

Очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик додав, що потрібно не лише вивезти відходи з заводу, але й зняти шар забрудненого ґрунту.

«Шкоди полігону вони не нанесуть. Рано чи пізно рештки будуть закомпостовані», - зазначив Гунчик.

Нагадаємо, 8 травня ковельчани зібралися перед будівлею міської ради у місті залізничників, протестуючи проти того, аби рештки з ветсанзаводу скидали поблизу їхніх домівок. Також люди вимагали визнати ситуацію, що склалася навколо ветсанзаводу, надзвичайною ситуацією регіонального рівня та утилізувати відходи екологічно-безпечним способом.

Окрім того, пікетувальники виступали за відставку заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука, який письмово обіцяв ковельчанам, що до 28 квітня рештки з території ветсанзаводу вивезуть. Проте досі цього так і не виконав.

7 травня обурені люди перекрили 2 траси та в’їзд до Турійська. Причиною перекриття є невдоволення місцевих жителів вивантаженням поблизу села Поворськ 15 КамАЗів мертвих тварин з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

До слова, через катастрофічну ситуацію на ветсанзаводі мешканці Ковеля та прилеглих сіл вже раніше перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Люди скаржилися, що їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та наголошували, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 10 Травня 2017 11:13
такі відходи або спалюють, або переробляють, але аж ніяк не закопують в землю
Які такі? Показати IP 10 Травня 2017 15:51
Спалюють з чумою!!!! А це звичайні рештки! Може і людей померлих почнемо палити? Не пишіть брєд!!!!
Анонім до Які такі? Показати IP 11 Травня 2017 21:19
У всіх великих містах вже людей спалюють (особливо за кордоном). Навіщо марно землю переводити і псувати? Теж згідний, що потрібно не закопувати, а палити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus