USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На курси стрільців у тирі луцького вишу зареєструвалась перша сотня охочих

30 Липня 2022 10:25
У тирі Волинського національного університету відбулися перші курси базового володіння зброєю. На безплатне навчання для початківців зареєструвалася сотня учнів.

Як повідомляє Суспільне, про це розповів декан юридичного факультету Антон Демчук.

За попередньою реєстрацією, курси могли відвідати усі охочі повнолітні лучани.

«Це пілотний проєкт, який спільно з університетом проводить Волинський центр комплектування та соцпідтримки», – каже військовослужбовець Олег Гаврилюк. Він разом з колегами приніс на курси навчальні зразки зброї.

«Ми взяли шість елементів. Це вогнепальна зброя: пістолети, автомати. Те, що стоїть на озброєнні найбільш масово, – автомат Калашнікова, пістолет Макарова», – говорить Олег Гаврилюк.
Реєстрація тривала два дні. За словами Антона Демчука, перед практичними заняттями людей навчали правовим знанням володіння зброєю. Також був блок долікарської допомоги, яку проводив лікар та фельдшер.
Записалася на курси базового володіння зброєю луцька спортсменка та тренерка Вікторія Дильов.

«Якби випала нагода, то я вже знаю, що за чим робити. Це як вміння керувати автомобілем. Знати, що за чим йде, і тоді вдасться. Навчилася», – говорить жінка.
Замість паперових мішеней та металевих куль учасники навчань стріляли в тирі по інтерактивних цілях.

«Після того, як перша сотня зареєстрованих стрільців-початківців пройде одноденний курс – в університеті оголосять нову реєстрацію для усіх охочих», – розповів декан факультету Антон Демчук.

Як ми писали, на базі юридичного факультету ВНУ ім. Лесі Українки відкрили мультимедійний тир. Це один із небагатьох подібних вогневих комплексів в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus