USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перший крок до впорядкування парковок у Луцьку

18 Березня 2015 12:44
У Луцьку затвердили Положення про проведення конкурсу з визначення операторів для паркування транспортних засобів у Луцьку.

Відповідне рішення члени міськвиконкому прийняли під час засідання сьогодні, 18 березня.

Нагадаємо, торік у місті луцькі депутати затвердили місця, де мають з’явитися платні парковки. Таких - 24 ділянки, на яких можуть розташувати 603 парковки.

Наступним кроком має стати конкурс серед операторів. Відтак, у грудні відбувся круглий стіл, де обговорювали Положення про проведення конкурсу з визначення операторів для паркування транспортних засобів у Луцьку.

КП «АвтоПаркСервіс» спільно з виконавчими органами Луцькой міськради розробило положення щодо конкурсу під час якого визначатимуть паркувальну організацію-переможця.

До конкурсного комітету можуть входити представники виконавчих органів міськради, ДАІ, депутати міської ради, представники комунальних підприємств. Конкурс зроблять відкритим для усіх претендентів, а оголошення про його початок оприлюднять не пізніше ніж за 15 днів до конкурсу. Відомості щодо переліку необхідних для участі у конкурсі документів заявникам надаватимуться відповідно до законодавства. Після того, як конкурсний комітет отримає заявки, він розгляне їх та визначить переможця, керуючих декількома критеріями. Переможець конкурсу буде зобов’язаний у 15-денний термін укласти договір балансоутримання місць для паркування.

Критерієм під час вибору переможця буде забезпечення ефективного та кваліфікованого облаштування парковок. Так, кожна парковка повинна бути обладнана сучасною технікою, засобами здійснення оплати за паркування, пояснив заступник директора КП «АвтоПаркСервіс» Анатолій Носалюк.

КП «АвтоПаркСервіс» наділене повноваженнями здійснювати організацію та експлуатацію майданчиків для платного паркування транспортних засобів, проведення конкурсу з визначення операторів паркування транспортних засобів у Луцьку і укладання договорів з обслуговування об’єктів благоустрою - майданчиків для паркування транспортних засобів на території Луцька.

Відтак, переможці конкурсу укладатимуть договори з комунальним підприємством.

Переможці конкурсу здійснюватимуть облаштування місць паркувальних майданчиків та контроль за надходженням коштів за експлуатацію місць для паркування.

КП «АвтоПаркСервіс» оглядатиме встановлене обладнання, наглядатиме за обслуговуванням майданчиків для паркування транспортних засобів, моніторитиме рух автотранспорту в місцях паркування.

А ось оператори паркування (підприємства, які виграють конкурс) мають забезпечити своєчасне та повне перерахування збору за місця для паркування транспортних засобів, облаштувати майданчик для паркування згідно з нормативними вимогами.

Крім того, оператори мають забезпечити безплатне паркування транспортних засобів для інвалідів. Також підприємства мають здійснювати контроль за правилами сплати за паркування та своєчасно попереджати контролюючі органи про виявлені порушення, слідкувати за правильністю паркування автомобілів у відповідних місцях та дотримуватися правил екологічної безпеки, санітарних норм.

Згідно з умовами конкурсу, до участі у ньому не допускаються юридичні і фізичні особи, які визнані банкрутами або щодо яких порушено справу про банкрутство чи ліквідацію як суб'єкта підприємницької діяльності, та підприємці, які подали для участі у конкурсі неналежно оформлені або такі, що містять недостовірну інформацію, документи.

За участь у конкурсі встановлюється реєстраційний внесок в розмірі 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на дату подання заяви на участь у конкурсі.

Не пізніше ніж за 15 днів до початку конкурсу має бути оприлюднене оголошення про конкурс, яке повинно містити найменування об’єктів конкурсу, строк подання та адресу, за якою подаються документи на конкурс, місце, дату і час проведення конкурсу, телефон для довідок з питань проведення конкурсу.

Претенденти на парковки мають мати наявну матеріально-технічну базу, кваліфікацію працівників, досвід роботи з утримання об'єктів благоустрою.

Визначені й критерії оцінки конкурсних пропозицій. Так, до уваги братимуться вартість послуг з утримання майданчиків для паркування автомобільного транспорту для кінцевого споживача; забезпеченість учасника конкурсу матеріально-технічним обладнанням; наявність працівників відповідної кваліфікації (з урахуванням пропозицій щодо залучення співвиконавців); фінансова спроможність учасника конкурсу; строки виконання робіт з облаштування об’єктів благоустрою; наявність досвіду роботи з утримання та ремонту об’єктів благоустрою відповідно до вимог стандартів, нормативів, норм та правил; легкість та доступність в користуванні обладнанням; можливість під’єднання обладнання до системи керування та моніторингу руху громадського транспорту на mak.lutsk.ua.

Ставка збору за місця для паркування транспортних засобів встановлюється за кожний день провадження діяльності. Розмір ставки збору за місця паркування встановлюється згідно з рішенням Луцької міської ради від 23.06.2011 № 11/7 «Про встановлення збору за місця паркування».

Після тривалого обговорення члени міськвиконкому все ж затвердили Порядок проведення конкурсу. Мовляв, це перший крок до впорядкування стихійних парковок у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Житель Показати IP 19 Березня 2015 10:12
Нам не парковок не вистачає. Нам заважає клятий "советський" менталітет. Все треба на халяву. Пройти не можна так у дворах понаставляють машин. В нас біля дому, якби розумний чоловік не посадив дерева, то діти не мали б де гратись. машини вже в два ряди ставлять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus