USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На луцькому КХП №2 півроку боргують зарплату

16 Березня 2017 11:51
На державному підприємстві «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» провели позапланову перевірку з приводу невиплати зарплати працівникам. Про це йдеться на сторінці структури у Facebook.

До слова, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що державне підприємство «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» продовжує існувати з мільйонними боргами, а нинішня бізнес-модель - безперспективна.

«Посадові особи Управління Держпраці у Волинській області провели позапланову перевірку додержання вимог законодавства з питань праці у державному підприємстві «Луцький комбінат хлібопродуктів №2». Підставою проведення перевірки було звернення до Управління ряду працівників підприємства щодо тривалої невиплати заробітної плати.

Під час перевірки виявлено порушення вимог ч. 1 ст. 115 Кодексу законів про працю України», йдеться у дописі.

Зокрема, як йдеться на сторінці комбінату, на підприємстві не виплачується заробітна плата два рази на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду за який здійснюється виплата.

«Разом з тим, на підприємстві станом на момент проведення перевірки заборгованість із заробітної плати становила 2 316 507, 90 грн. Термін заборгованості становив близько шести місяців.

Також встановлено, що заборгованість із заробітної плати перед звільненими працівниками становить 49 250,87 грн., чим порушено вимоги ч.1 статті 116 КЗпП України.

Посадові Управління Держпраці видали керівництву державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» обов’язковий до виконання припис із вказаними порушеннями вимог законодавства про працю і зобов’язали усунути порушення у строки, визначені законодавством України.

За виявлені порушення державне підприємство «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» притягнуто до відповідальності, яка передбачена статтею 265 КЗпП України», інформує структура.

Нагадаємо, що державний хлібокомбінат після розкрадань керівництва банкрутує з боргами на півмільярда. А за привласнення вказаного зерна торік були засуджені директор держпідприємства і його заступниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
люмпен-пролетариат Показати IP 16 Березня 2017 12:00
то всьо злочинна влада порошенки винна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus