USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Маневиччині затримали 8 бурштиношукачів з помпами

29 Грудня 2015 14:15
З літа волинські правоохоронці відкрили 52 кримінальні провадження про незаконний видобуток бурштину.

Про це стало відомо під час прес-конференції тимчасово виконувача обов’язків начальника Головного Управління Національної поліції у Волинськійобласті Петра Шпиги сьогодні, 29 грудня.

Так, він заперечив інформацію, що бійці Нацгвардії уже не охороняють Маневицькі ліси в місці незаконного видобутку бурштину. З його слів, в лавах нацгвардійців відбулася планова ротація: нацгвардійці з інших регіонів виїхали на місце дислокації. На допомогу згідно з вказівкою Міністра внутрішніх справ на Волинь прибули спецпідрозділи з інших регіонів і там же чергують близько 70 волинських нацгвардійців.

«У нас досить сил і засобів, щоб забезпечити охорону порядку. Правоохоронці постійно затримують бурштинокопачів на Маневиччині. Вони здійснюють постійні спроби потрапити на територію. Через 2-3 дні затримують групи осіб в Маневицькому районі. Сьогодні вночі вилучили 2 помпи і затримали 8 осіб», - повідомив він.

Так, з літа волинські поліцейські з приводу незаконного видобутку бурштину відкрили 52 кримінальні провадження, вилучили 54 одиниці техніки, 23 мотопомпи, 100 лопат, 3 бури, близько 7 кілограмів бурштину, 4 тисячі доларів, наркотичні речовини.

Згідно з результатами досудового розслідування по 27 кримінальних провадженнях 25 особам оголосили про підозру про вчинення злочину. 15 проваджень з обвинувальними актами скерували до суду, визнана провина в суді 7 осіб, їм призначили штраф загальною сумою 52 тисячі.

До слова, з приводу викриття підпільного цеху із обробки бурштину, Петро Шпига зазначив: нині ще триває досудове розслідування. Але головна проблема: важко довести, що оброблений бурштин був видобутий незаконно.

Також не виключено, що чоловік, який наприкінці грудня на Маневиччині вночі загинув під потягом, напередодні нещасного випадку, намагався потрапити на місце незаконного видобутку бурштину.

Зі слів Петра Шпиги, правоохоронці будуть охороняти місця родовищ бурштину до того, поки видобуток бурштину не буде приведений у правове поле і не буде прийнятий відповідний закон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 29 Грудня 2015 14:20
Смех да грех: "Але головна проблема: важко довести, що оброблений бурштин був видобутий незаконно" На какого дебила рассчитана эта фраза?
Шпига ти мудак Показати IP 29 Грудня 2015 14:30
як головний міліціонер незнає як довести що бурштин який оброблявся був видобуто незаконно!???)))))))Зто в Україні офіційно видобуває бурштин!!!:??? ДП "Буршин України", якщо цього Шпига не знає треба написати йому на лобі!!!Але він не продає бурштин серець(який оброблявся у приватині руки)лише спеціалізованим компаніям,які виготовляють ювелірні вироби для магазинів ДП які є у Рівному та Львові!!??Висновок:якщо людина не надає документи на бурштин сирець значить він добутий незаном шляхом..якщож вона стверджує що вона його купила і десь втатила чеки..запит в ДП ..чи такий то і коли купляв чи міг купляти чи таке продаєте і так далі...якщо він вупив у копачів значить де ..коли за якийх обстави кординати контакти фотороботи...і так далі ..ну якщо Шпига не знає в протоколі допиту чи відібрання пояснень....
копач Показати IP 29 Грудня 2015 22:49
дарма ті нацгвардійці проїдають наші податкові гроші бурштин і не збираються легалізувати як на обласному так і нареспубліканському рівні лапіну не вигідно хай не піариться як зараз модно наш мент шпига

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus