USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як реконструюють Центральний ринок Луцька

16 Серпня 2017 15:29
Центральний ринок у Луцьку, в народі званий «Старий ринок», реконструюють. Згідно з попередніми домовленостями, основну частину торгових точок мають видозмінити, іншу частину, де землю використовують з порушенням, перенесуть.

Нагадаємо, що працівники Центрального ринку 16-го серпня влаштували мітинг та перекрили дорогу на вулиці Богдана Хмельницького. Люди бідкалися, що ринок хочуть закрити, а на тому місці звести торгівельний центр.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук роз’яснює, що ситуація виглядає інакше.

«Я вперше чую про зведення там торгового центру, це неприбутково, бо вже в зведених торгових будівлях є площі, які пустують, тому хвилювання марні. Окрім того, ми всі бачимо яка зараз відбувається ситуація навколо «Старого ринку»: ускладнений транспортний рух, постійні заторки, ніде припаркуватися. Тому необхідно цю проблему вирішувати. Відповідно, основну частину ринку (ту, яка розташована праворуч, перед Луцьким замком, - ред.)ми залишаємо й продовжуємо договір оренди на рік із умовою реконструкції. Спільно з Облспоживспілкою ми напрацьовуватимемо варіанти приведення його до естетичного вигляду. Ми говоримо про розвиток туристичного потенціалу Луцька. Відповідно, нинішній вигляд ринку мусить бути змінений», - розповідає Ігор Поліщук.

Щодо іншої частини ринку, яка ближче до Центрального парку, то ці торгові точки мають перенести на ЛПЗ.

«Там є дві ділянки. Однією користується підприємець Пахолко. З ним ми вже два місяці ведемо переговори, й він буде ринок переносити на ЛПЗ, де є його земельна ділянка. Більше того, в Пахолка цільове призначення земельної ділянки – під парковку, й нині використовується не за цільовим призначенням. Тому ми мусимо її звільнити. Інша ділянка належить Облспоживспілці, й їх теж хочемо перенести на ЛПЗ», - пояснює Ігор Поліщук.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОБЛСПОЖИВСПІЛЦІ ПРОДОВЖАТЬ ОРЕНДУ ДІЛЯНКИ НА ЦЕНТРАЛЬНОМУ РИНКУ

Відповідно, частина парковки буде використовуватися для клієнтів Старого ринку, й частина – для відвідувачів Центрального парку, де зараз відбувається реконструкція.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
? Показати IP 16 Серпня 2017 15:51
Давно цей"шанхай" що праворуч від ЗУПИНКИ треба ліквідувати;там була стоянка ...
Лучанин Показати IP 16 Серпня 2017 16:02
А хто на те ДПЗ поїде? Якби там було добре, то місця б не пустували і всі б туди їхали, а не на старий ринок чи на Варшавку. Продавці правильно бастують, бо їх залишать без прибутків. Може настав час все-таки порадитися й з мешканцями міста, а не тільки в колі Ради та "еліти"? Це все на що фантазії вистачає? Може тоді звільнити місця для людей які зможуть щось хороше не тільки для себе любого зробити?
Чітачь до Лучанин Показати IP 17 Серпня 2017 11:59
В Епіцентр їздите? То й на ДПЗ поїдете.
жора Показати IP 16 Серпня 2017 16:48
а чому нема коментарів підприємців з базару? напевно вони пишуть те, що не пропускає цензура?
Філоненко Показати IP 16 Серпня 2017 17:25
Не треба нічого переносити.Зробіть на тому місці підземний паркинг,а зверху гарненькі бутікі,це буду окрасою міста.
павлюк тихін Показати IP 16 Серпня 2017 17:28
Зробіть реконструкцію розумну,там на все вистачить місця і на паркінг і на робочі місця,це прекрасний,але занедбаний ринок.І до речі-думайте хоч трохи про тих людей,які годують нас,я про селян,для них це найкраще організоване логістичне місце.
Доктар Шацький 33 см Показати IP 16 Серпня 2017 17:54
Молодець Поліщук, доведешь до розуму - будеш мером. Ринок треба взагалі перенести, нехай заходить інвестор і за півроку привести гісторичний центр до порядку....
геть ринок Показати IP 16 Серпня 2017 20:34
Ринок на дпз, якщо перенесуть то почнуть і туди їздити покупці, без прибутку не залишаться, краще зробити гарний краєвид на замок
Андрій до геть ринок Показати IP 16 Серпня 2017 23:23
Стоянка це краєвид??? Що ти таке мелиш....
Иван до Андрій Показати IP 17 Серпня 2017 07:56
Деревня. Заедь в Замость и посмотри ка со стоянки смотрится старая часть города с крепостью. Вид нуждо открыть чтоб просматривалось. Шанхай убрать к едрени фени
До Васі до Иван Показати IP 17 Серпня 2017 09:49
Поїдь в Люблін і глянь як з їх замку проглядається ринок .....І ЩО????
Анонім Показати IP 16 Серпня 2017 23:29
ДАЙТЕ ЛЮДЯМ ЗЕМЛЮ ХОЧ НА 5 років І ВОНИ САМІ ЦЯЦЮ ЗРОБЛЯТЬ (ніхто не зацікавлений стояти в антисанітарії та срачі умови можна та ПОТРІБНО зробити )!!!! І НАВІТЬ СТОЯНКУ НАСИПЛЮТЬ ТАМ ДЕ ПО ГЕНПЛАНУ МАЄ БУТИ ДОРОГА..... і нікого не потрібно буде зносити і податки будуть і люди при роботі і стоянка і навіть краєвид.... ДАЙТЕ ЗЕМЛЮ НА ДОВГОТРИВАЛУ ОРЕНДУ І ЧІТКО ПОСТАВТЕ ВИМОГИ ДО ""КРАСОТИ..."
лучанка до Анонім Показати IP 17 Серпня 2017 10:38
давним давно треба було ліквідувати ринок.
аліна Показати IP 17 Серпня 2017 09:43
депутати. Д е ваші очі чому 5-6 керівників споживспілки жирують на землі що належить громаді міста?Мільйони міських кошттів осідають в кількох кишенях.Кандибі з компанією треба займатись розвитком торгівлі в селах заготівлями бо згниває половина овочів іягід і фруктів .А міськраді позабирати у цих шахраів земл і та зробити комунальне підприємство з сучасним менеджменттом і 100-150 млн підуть в бюджет міста
Аноніму Показати IP 17 Серпня 2017 10:57
Вже "зробили". Ринку в оновленому вигляді не може бути. Він не надається реконструкції через своє походження. Це колишній колгоспний ринок – базар. І він лишатиметься колгоспним базаром, бо представляє і представлятиме не місто Луцьк, а навколишні села з їхніми традиціями. Навіть якщо забрати продавців імпорту та секонд-хенду, мало що змінитися. Досить глянути скільки сміття лишають після себе наші працьовиті селяни, як спокійно вони розкладають свій товар просто на землі. В кілька етапів все треба знести, а на звільненому місці збудувати щось, що матиме архітектурну прив’язку до замку і де робитимуть і продаватимуть те, що представляє старовинне місто. Місто – це, споконвіку, центр ремесла та мистецтв.
Аноніму до Аноніму Показати IP 17 Серпня 2017 11:51
Оце розумно сказано.
Я до Аноніму Показати IP 17 Серпня 2017 12:20
Що ти мелеш,селяни,які торгують на асвальті зовсім не частина ринку,люди в нас такі,бачить,що там продають і собі лізе,хоча там все законно,а вона дасть 2 грн і продає поки автобус її їхати не буде,люди не меліть дурниць,Луцьк це є місто,а ви понаїжаїте сюди і правите,полішучня,приїхав то будь як в гостях,а не місто вже в коментарях перебудовуєш.ринок треба довести до ладу, тих бабок порозганяти
Чітачь Показати IP 17 Серпня 2017 12:02
Залишити тільки капітальну будівлю старого базару. Все інше, включно з підстанцією, знести. Базарчики мона поробити в кожному кварталі міста - місць повно. На звільненому місці зробити відкриті сквери з каналами.
Я Показати IP 17 Серпня 2017 12:22
Треба сілюхів вивезти з міста і буде порядок,а то понаїжали і бикують,в селі свому керуйте
789 Показати IP 17 Серпня 2017 13:31
Знести потрібно все. Нехай за п’ять років, але знести. Головна капітальна споруда ніяким чином не вписується в середньовічне тло замку. Хіба що знайдеться геніальний архітектор, який зможе з типової радянської будови часів ВДНГ в столиці і столицях зробити споруду, яка буде архітектурним продовженням замку. Щодо селян, то це вже не колгоспники. Якась з них частина представляє оптову торгівлю – для них чудове місце а районі ЛПЗ. А для тих, хто в роздрібній торгівлі потрібно збудувати просторі павільйони на в’їзді до міста. Є п’ять в’їздів – п’ять павільйонів, з мережею громадського транспорту до них. Турбота про селянина і про покупця. Споруди зі скла мають бути на помітній відстані від центру міста.
Ой до 789 Показати IP 17 Серпня 2017 19:23
Цікаво,кому був присвячений цей монолог?Судячи з того як все написано гарно і без помилок,ви і є та людина,якій дуже не вигідний той ринок,місце пропадає,так сказати,або близька людина до тої...,тому і підбурюєте простих людей,кому не має діла то того ринку...
Лучанка Показати IP 17 Серпня 2017 18:59
Правильно! Навіщо історичну частину міста засмічувати??? Там якесь сміттєзвалище та свинюшник розвели! Гидко прогулятися у вихідні тією дорогою до парку, бо коли вітер, то все те сміття кружляє над головою. А джерелом того всього є торгівля! І замість замку або галереї діти милуються "краєвидами" секонд хендів, неадекватними продавцями та купою неправильно припаркованих авто. Ось такі цінності маємо! А ще комнетують, що рішення приймали без мешканців! Гадаю, ті, хто так вважає, зовсім не є мешканцем (корінним) нашого міста. Справжні мешканці бережуть, цінують культуру та істрою міста, а не розводять базари та свинюшники. Продавайте в себе по селам та розводьте там срач.
Порт Показати IP 17 Серпня 2017 22:06
Геть портсіті,розвели срач,підлітки там збираються,пивогорілку п'ють,курять,на людей кидаються,між поверхами сексом займаються!!!це ж майже центр міста,гадюшник.паркан для дітей поладити не можут,перенести його за місто,хай там і "розважаються"
Я до Порт Показати IP 18 Серпня 2017 06:50
Стаття про Центр. Ринок!!!! Не там коментуєте
надія Показати IP 17 Серпня 2017 22:57
З кожним роком територія, так званого, старого ринку, перетворюється на все більший смітник! Чого варті громадськи туалети за зупинкою і навколо неї!! Невже такі поважні власники і орендарі не спроможні роками облаштувати пристойні туалети для людей?7Це жахіття,я дуже швидко втікаю з того ринку від смороду,безладу і сміття.Була дуже здивована і обурена,коли дізналась,що територія перебуває у приватному володінні.Яким це треба бути задрипаним господарем,щоб так загадити ринок і прилеглий парк?? Про селян окреме питання,напевно більшого приниження на ринках не має ніхто,ніж ті працьовиті селяни.Для їх натуральної продукції,за якою ходять туди більшість із нас,не відведене місце,на яке вони заслуговують..Про секонд,це ще одне жахіття,а не організація торгівлі,це ж спекуляція!! Зривають товари з полиць і вішалок у магазинах і стають бізнесменами! Страшно навіть рахувати скільки того секонду в місті! Вистачить,закрити і не думати!!! Всю частину ринку зліва необхідно звільнити від торгових місць,а привязати територію до замкуі зробити зоною відпочинку в комплексі зі старим містом.парковка потрібна,але не стихійна,щоб не псувала краєвид і доступ до замку,може він запрацює у вихідні дні.
Деко Показати IP 29 Серпня 2017 21:26
Це місце треба декомунізувати. На місці ринку було озеро. Комуністи засипали його. Для того, щоб повернутися до історичної правди треба цю місцевість декомунізувати-вирити озеро і Замок предстане у своїй первинній красі любартовського періоду. Як що певна частина людей за ринок, певна за стоянку авто,то всі за озеро до комуністичного періоду - патріотично і сучасно.. А стоянки машини, ринок, сміття- це совкове мислення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus