USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У центральному парку Луцька відкрили алею ліхтарів. ФОТО

23 Серпня 2017 14:50
Новою туристичною атракцією парку стане алея з оригінальних ліхтарів, на облаштування якої не витратили ані копійки з міського бюджету.

Відкриття алеї ліхтарів у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки відбулося 23 серпня.

Поблизу центрального входу у парк облаштували алею з 12 неповторних ліхтарів від різноманітних підприємств міста. Поряд з приватними підприємствами, до облаштування алеї долучився «Луцькводоканал», встановивши ліхтар із символічними «краплинами води» на ньому.

У рамках відкриття об’єкту радник Луцького міського голови Ігор Поліщук вручив подяки міського голови представникам підприємств, які долучилися до ініціативи. Він зауважив, що вперше у Луцьку об’єднали підприємців з різних галузей, які захотіли поділитися успіхом, допомогти місту та залишити пам'ять про свою діяльність, створивши новий арт-об’єкт, де кожен ліхтар є індивідуальним та цікавим. З його слів, це приклад чудового соціально-відповідального бізнесу та гарного діалогу між бізнесом та владою. Він запевнив, що відкриття арт-об’єкту – лише перший крок серед тієї масштабної роботи, яка буде зроблена у парку.


Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що у парку ще достатньо місця, аби решта підприємців могли себе показати, тож він запрошує їх до співпраці.

Як розповів директор департаменту ЖКГ міськради Юрій Крась, ідея створення такої алеї виникла у департаменті ще у лютому. Зараз на алеї можна побачити 12 ліхтарів, кожен з яких символізує підприємство, коштом якого він встановлений. Така алея створена вперше в Україні. На об’єкт не витратили ані копійки з міського бюджету – усі роботи виконувалися за кошти підприємств. Зі слів посадовця, зараз парк наповнюють різноманітними атракціями, аби людям хотілося відпочивати у парку. До прикладу, один із ліхтарів має фотозону зі спорядженням коваля, інший – металеву парасольку над лавкою.

Для збереження нової атракції проситимуть працівників поліції, аби ті забезпечували її патрулювання. Водночас лучан просять берегти результати копіткої праці з встановлення ліхтарів. Алею планують продовжувати – встановити креативні ліхтарі зголосилися ще два підприємці, тож загалом до кінця року можуть встановити ще 12 ліхтарів по інший бік алеї. Поряд планують облаштувати наукову алею. Посадовець повідомив, що у парку вже виклали приблизно п’ять тисяч метрів квадратних бруківки з кошти підприємців.


До слова, поряд з алеєю ліхтарів облаштовують вздовж одного з каналів алею зі світильниками у вигляді парасольок, а із бруківки виклали зображення вежі Луцького замку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Зоряна Показати IP 23 Серпня 2017 14:57
Щиро дякую владі міста за таку розкіш!
Ст.морж Показати IP 23 Серпня 2017 15:29
б*длота понищить...
Сергій до Ст.морж Показати IP 23 Серпня 2017 16:02
Не знаю чи понищить,але шо постарається то точно...
Юрій Показати IP 23 Серпня 2017 16:05
А в кого ще нема фото в соцмережах на фоні цих чудових ліхтарів?! )))
ОЛЕГ Показати IP 23 Серпня 2017 16:41
ставлю 100 $ що через тиждень частину потрощать недоумки!! а через місяць і половини не буде, а канави будуть у смітті !
Віктор Показати IP 23 Серпня 2017 17:13
Які молодці !!! Рухатися вперед,а не думати про декількох недоумків.Життя триває і треба робити його кращим.А недоумкі в кожній країні є.Так що,маємо зупинитися в розвитку із-за амебоподібних ?
Мирон Показати IP 23 Серпня 2017 20:16
О, обличчя знайомі дівок, приліпились вже до нової влади, а так клялись у вірності покійному, то ж не континіум.
Віктор Показати IP 24 Серпня 2017 14:20
А вам не здається що такий різновид ліхтарів більше схожий на виставку чим на алею в парку ,і красоти в цьому взагалі ніякої небачу тупо декілька підприємців вирішили показати своє бачення красивого але вони не подумали як взагалі це буде виглядати в загальній композиції на цій алеї .Такщо перед тим як щось робити попередньо треба було узгодити між собою в якому стилі будуть ліхтарі і як вони впишуться в загальній картині на цій алеї.
я до Віктор Показати IP 10 Листопада 2017 20:09
ти думаєш що пишеш постав свій ліхтар забули спитати з ким спати приказка я радію що моє місто ЧАРІВНЕ
Проходив повз Показати IP 1 Вересня 2017 14:18
Не все показали https://www.facebook.com/photo.php?fbid=288710704944132&set=pcb.288710974944105&type=3&theater

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus