USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Омелянівських ставках створять нову рекреаційну зону

27 Травня 2019 12:04
У Луцьку планують створити ще одну рекреаційну зону. Зокрема, під зону відпочинку із можливістю купання та рибальства виділяють площу біля одного із Омелянівських ставків, протяжністю 17,5 гектара.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 27 травня.

Зі слів виконувача повноважень відділу екології Оксани Тарабанюк, від вулиці Кічкарівської до вулиці Ломоносова біля водойм планують облаштувати і облагородити зона відпочинку з пляжем. Її планують створити поблизу Омелянівських ставків.

«Протяжність цієї зони відпочинку становитиме 17, 5 гектара. У проекті передбачена будівля для купання, для рибальства і споруда очищення води, що буде йти з верхнього ставка. Проект уже виготовили, його профінансують за грантові кошти. Але для того, щоби це зробити, потрібно виготовити проектно-кошторисну документацію. Тому ми просимо виділити кошти із бюджету на виготовлення усіх необхідних документів, аби втілити хороший задум у 2019 році», – зазначила Оксана Тарабанюк.

Натомість депутат Павло Данильчук зауважив, що згідно із співфінансуванням з європейських коштів до 30 мільйонів гривень виділяють на очистку водойм малих розмірів.

«Таких ставків у нас близько шести. Зокрема, ставок на вулиці Чернишевського уже заріс, хоча в цьому є і плюси – там утворилась унікальна екосистема. На ставку живуть бобри, червонокнижні птахи. Але є інші ставки, які також потребують очищення. Також є досить великий ставок біля ковельської дороги», – наголосив Данильчук.

Разом із тим депутат Олександр Кравченко поцікавився щодо можливості очищення заплави річки Стир в районі мосту на вулиці Ковельській.

«Чи можна подавати цей проект через європейський банк реконструкції та розвитку? Бо до нас неодноразово з цим питанням зверталися спортсмени. Чи можна залучити грандові кошти на вирішення проблеми?» – поцікавився депутат.

На що Оксана Тарабанюк зауважила, що лише нещодавно приступила до своїх обов’язків, але обов’язково вивчить питання.

«Річ у тім, що потрібно уточнити, чи грантові кошти виділяють лише на очищення і облагородження мали водойм, чи й середніх теж, до яких і відноситься Стир», – відповіла вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Павлик Морозов Показати IP 27 Травня 2019 12:29
А, Стир, що вже не зона відпочинку. Засрана так річка, що слів немає. Хоч би цей відрізок річки від бена до красного мостів розчистили. Дивитися боляче на той наш Стир. Я ж забув, що керовники міські та обласні своєї річки не бачать бо їх возять на авто з затемненими вікнами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus